}

08 Φεβρουαρίου, 2016

Ο λόγος που ο "σουλτάνος του χάους" τα 'χει παίξει

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ο ημιπαράφρονας "σουλτάνος" της Τουρκίας, απελπισμένος βλέπει να καταρρέουν όλα τα σχέδιά του και είναι ικανός, έως και αποφασισμένος, για το χειρότερο, και αφού δεν δίστασε να προχωρήσει σε πόλεμο κατά των Κούρδων ποιός μπορεί να τον αποτρέψει από το να προχωρήσει σε μία ενέργεια που θα πυροδοτήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο...

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ - "ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ" ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαταγή ύψιστης ετοιμότητας υπέγραψε ο Β.Πούτιν για τα στρατεύματα της Νότιας Διοίκησης - Φορτώνουν με όπλα μαχητικά & βομβαρδιστικά (vid)


του Βασίλη Καπούλα

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν υπέγραψε διαταγή ύψιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης και κυρίως των αερομεταφερόμενων μονάδων και των Μοιρών Στρατηγικών Μεταφορών της ρωσικής Αεροπορίας (VVS), προετοιμάζοντας και ψυχολογικά τις ρωσικές ενοπλες δυνάμεις για την μεγαλύτερη εμπλοκή τους σε πολεμικές επιχειρήσεις μετά τον Β'ΠΠ.

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΦΡΙΚΗ Βίντεο: Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έκαψαν ζωντανούς 60 Κούρδους αμάχους - ΗΠΑ και ΕΕ "κουφές" και "μουγκές" απέναντι στο έγκλημα





του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

60 Τούρκοι κουρδόφωνοι πολίτες σκοτώθηκαν σε ένα μόνο κτίριο στην τουρκική πόλη Cizre κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχέιρησης στην οποία οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας με το πρόσχημα της εξουδετέρωσης μαχητών του PKK ανατίναξαν το υπόγειο στο οποίο είχαν καταφύγει.
Aπό τις εικόνες φαίνεται ότι κάηκαν ζωντανοί!

Και νέο θρίλερ στα Ίμια μεταξύ Ελλήνων - Τούρκων

Η Τουρκία όχι μόνο δεν έχει αποσύρει τη θεωρία των γκρίζων ζωνών, αντιθέτως την ενισχύει, όπως δείχνουν τα γεγονότα

Πολλά επεισόδια έρευνας και διάσωσης σε βραχονησίδες του Αιγαίου καταγράφηκαν από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο του 2015. Ωστόσο, ένα συγκεκριμένο, που έλαβε χώρα στα Ιμια και φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Κ», έχει ενδεχομένως το πιο ξεχωριστό ενδιαφέρον.

ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ... ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ Εκπληκτικοί διάλογοι: Πώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν ξεφτιλίζει Ζ.Κ.Γιουνκέρ, Ντ.Τουσκ και ΕΕ

ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ... ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Εκπληκτικοί διάλογοι μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν και των Ζ.Κ.Γιουνκέρ-Ντ.Τουσκ τους οποίους ξεφτιλίζει κυριολεκτικά και μαζί τους όλο αυτό το "κλαμπ" του "Μίκι Μάους" όπως έχει εξελιχθεί πλέον η ΕΕ, συμπεριφερόμενος απέναντί τους σαν να είναι... καφετζήδες στο Βόσπορο, ή λούστροι σε ταινία του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι.

Τούρκος αναλυτής:"Περισφίγγει ο κλοιός γύρω από την Τουρκία"

Διαβάστε με προσοχή αυτό το άρθρο ενός φιλοκυβερνητικού Τούρκου αναλυτή:

Kurtuluş Tayiz
Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης

Ο δρόμος από την Τουρκία προς το Χαλέπι έχει κλείσει και οι πληροφορίες που λαμβάνουμε λένε ότι η πόλη αυτή σε λίγες μέρες θα είναι απολύτως περικυκλωμένη από τις δυνάμεις του Άσαντ. Αν πέσει το Χαλέπι, μετά από την πίεση που θα 
ασκηθεί στους υπερασπιστές της από τους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς και από το στρατό του Άσαντ, ο οποίος υποβοηθείται από Ιρανούς ενόπλους, αυτός που θα επηρεαστεί πιο πολύ δεν θα είναι ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Δύση, θα είναι η Τουρκία.

Να τελειώνουμε με τον κοτζαμπασισμό!

Θά κάνω μιάν ὑπόθεση ἐργασίας γιά νά ἑρμηνεύσω τό φαινόμενο τῆς καθολικῆς μας παρακμῆς: εἶναι πού μᾶς τσάκισε ἀπό τίς ἀπαρχές τοῦ νεοελληνικοῦ κράτους ἡ κυβερνώσα φάρα. Μιλᾶμε γι’ αὐτό τό μεῖγμα ἀνεπάρκειας, ξενοδουλείας, ἀναξιοπρέπειας καί φιλοτομαρισμοῦ πού κράτησε στά χέρια του κοντά γιά δυό αἰῶνες τήν ἐθνική μας μοίρα. Ἕνας κοτζαμπασισμός πού ἄλλαζε πρόσωπα στό προσκήνιο καί στίς κομματικές παρατάξεις ἀλλά δέν ἔπαψε νά διαχειρίζεται ἀπό τό ἀθηναϊκό του λημέρι τίς τῦχες μας κατά τό ἀποικιακό δοκοῦν – καί κατά τό μέρος ἐκεῖνο πού τοῦ ἐπέτρεπαν τά ξένα ἀφεντικά.

Έρμαιο της Άγκυρας και των Σκοπίων η θέση της Ελλάδας στη Σένγκεν

Η κ. Merkel μεταβαίνει εκτάκτως στην Άγκυρα σε μια ύστατη προσπάθεια να πειστεί η τουρκική ηγεσία να δείξει εποικοδομητική στάση στο προσφυγικό, όμως οι συνθήκες είναι εντελώς αρνητικές

Στα χέρια του… Recep Tayyip Erdoğan, του Προέδρου της Τουρκίας, έχει παραδοθεί πλέον η τύχη της παραμονής της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και στη Συνθήκη Σένγκεν, καθώς εάν η Τουρκία δεν πεισθεί ούτε αύριο από τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel, να ελέγξει το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα, αναλαμβάνει δράση η «συμμαχία των προθύμων» που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προωθεί το σφράγισμα των συνόρων της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ/Σκόπια).

Μπορεί η λαθρομετανάστευση να οδηγήσει σε έναν παγκόσμιο πόλεμο;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Η πολιτική ανοχή (έως υποβοήθηση) από τις ευρωπαϊκές ηγεσίες στο θέμα των «μεταναστών» και «προσφύγων» δημιουργεί ένα ολοένα αυξανόμενο κύμα αντίδρασης των ευρωπαίων πολιτών.
Οι βίαιες συμπεριφορές των «μεταναστών» και των «προσφύγων» προς ευρωπαίους πολίτες, η κλιμακούμενη παραβατικότητά τους και η έκθεση σε κίνδυνο ζωής των γηγενών ευρωπαίων, με την ταυτόχρονη ανεπαρκή κρατική παρέμβαση (αρχές ασφάλειας), δημιουργούν και στηρίζουν στον απόλυτο βαθμό ακραίες ιδεολογικές αρχές, ιστορικά φαντάσματα, από τα οποία η κεντρική Ευρώπη προσπαθεί τα τελευταία εβδομήντα χρόνια να απαλλαχθεί.

Ας μιλήσουμε επιτέλους για την Άμυνα!

Κωνσταντίνος Λουκόπουλος
αντιστράτηγος ε.α.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει μία διαρκή και εκπεφρασμένη απειλή από την Τουρκία ως αποτέλεσμα της διαχρονικής αναθεωρητικής της πολιτικής, που άρχισε να εφαρμόζει την επόμενη κιόλας ημέρα της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης και έλαβε εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις μετά το 1974 με την εισβολή στην Κύπρο. Επιπροσθέτως, η Τουρκία επιδιώκει ηγεμονική παρουσία και επέκταση της παρουσίας και επιρροής της αντιστοίχως στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Ευρώπη με μία συνεχή πίεση προς της Ελλάδα, την οποία θεωρεί εμπόδιο στην νέο–οθωμανική της πολιτική. 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ