}

09 Φεβρουαρίου, 2016

Θράκη, Ειδική Οικονομική Ζώνη, Γερμανία και Τουρκία

Θεοφάνης Μαλκίδης

Πάνε έξι χρόνια από τότε που η Ελλάδα υποδουλώθηκε στα μνημόνια. Από τότε μέχρι σήμερα, ανιδιοτελώς, αναδείξαμε πολλές πτυχές που συνδέονται με τη νέα κατοχή, έχοντας ρίξει βάρος στην ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Θράκη. Σε αυτό το χρονικό διάστημα καταγγείλαμε το ρόλο της ναζιστικής-φασιστικής Τουρκίας σε διάφορους τομείς της θρακικής πραγματικότητας, κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά και στη Γερμανική παρουσία.

E, OXI KAI AKΡΟΔΕΞΙΟΙ…

Αποτέλεσμα εικόνας για στρατόπεδο προσφύγων

 
Τα βίτσια του καθενός δεν μπορεί να ανάγονται σε πρότυπα «κοινωνικά ορθής» συμπεριφοράς.

Είναι εύκολο για κάποιους «πλειοδότες αριστεροσύνης» να βαφτίζουν τους πολίτες που ξεσηκώνονται για τα στρατόπεδα υποδοχής λαθραία διακινούμενων προσφύγων συλλήβδην ακροδεξιούς ή «χρυσαυγίτες».
Τα πράγματα, όμως, δεν είναι έτσι και οφείλουν να το συνειδητοποιήσουν ορισμένοι στην κυβέρνηση, που νομίζουν ότι ανακάλυψαν τους «αποδιοπομπαίους τράγους» των αυθόρμητων λαϊκών κινητοποιήσεων.

ΤΩΡΑ ΤΑ HOT SPOTS ΚΑΙ ΜΕΤΑ….


Οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας, μας υποχρεώνουν τώρα, που μας έχουν στριμωγμένους στα σχοινιά, να φτιάξουμε hot spots και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Συνθήκη Σένγκεν δεν πρέπει να είναι μπαμπούλας για την Ελλάδα

Γράφει ο Περικλής Νεάρχου 
Πρέσβυς ε.τ. 

Η Ελλάδα μπήκε στη Συνθή­κη Σένγκεν, κινούμενη από τον στόχο να είναι στον κεντρι­κό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και ειδικότερα να κα­ταστήσει τα ανατολικά της σύ­νορα με την Τουρκία Ευρωπαϊ­κά επίσης σύνορα. 

Η Συνθήκη λει­τούργησε ως τροχο­πέδη για τον τουρισμό προς την Ελλάδα από τρίτες χώρες, ιδίως... α­πό τη Ρωσική τουρι­στική αγορά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μεγάλος όγκος του Ρωσικού του­ρισμού κατευθύνθηκε προς την Τουρκία, παρά τους δεσμούς που υ­πάρχουν με την Ελλά­δα. Η Τουρκία έσπευσε να κα­ταργήσει τη βίζα με τη Ρωσία.

Γιατί οι ευθύνες στο Στρατό;

Γράφει ο  Αντιστράτηγος ε.α
Νίκος Ταμουρίδης
Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ

Η κατάσταση με τους, κατά το πλείστον, δυστυχείς πρόσφυγες και μετανάστες, που πλημμυρίζουν τη χώρα μας, έγινε πλέον μη ελέγξιμη από την κυβέρνηση. Η οικτρά αποτυχημένη μέχρι τώρα πολιτική των ''ανοιχτών συνόρων'' και οι ασφυκτικές πιέσεις και απειλές των δυτικών συμμάχων μας, με όπλο τα μνημόνια και το δυσβάσταχτο χρέος δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ενεργειών, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον

Ο νέος γερμανοτουρκικός άξονας

Της Κύρας Αδάμ 

Ωσάν αξιωματούχος σε διατεταγμένη υπηρεσία επισκέφθηκε χθες η καγκελάριος Μέρκελ την «Υψηλή Πύλη» του κ. Ερντογάν, ξεσηκώνοντας γι’ αυτό και σφοδρές αντιδράσεις εντός Γερμανίας.

Η κυρία Μέρκελ υποτίθεται ότι επισκέφτηκε την Άγκυρα προκειμένου να «πιέσει» την τουρκική κυβέρνηση να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας. Βγήκε όμως από την «Υψηλή Πύλη» με μονομερή δέσμευσή της για πλήρη έλεγχο στις αεροπορικές και επίγειες επιχειρήσεις της Ρωσίας κατά του ISIS και κυρίως τον έλεγχο των ρωσικών αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων από Ρωσία προς Συρία και Μεσόγειο και μέσω του Αιγαίου.

Υπάρχει ακόμα η Ελλάδα;

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Υπάρχει ακόμα η Ελλάδα; Ας μη βιαστούν κάποιοι να απαντήσουν ότι το ερώτημα είναι ρητορικό, ή ότι συνιστά υπερβολή. Γιατί, αν είναι τόσο βέβαιοι γι αυτό, θα πρέπει και να το αποδείξουν. Κι αυτό είναι κάτι τόσο δύσκολο που αρχίζει πλέον να φαντάζει αδύνατο…

Αντίθετα, είναι πολλές οι ενδείξεις αλλά και οι αποδείξεις ότι η Ελλάδα δεν υπάρχει πια, υπό την έννοια μιας κρατικής οντότητας η οποία διαθέτει τα μέσα, την ισχύ και τη βούληση να συνεχίσει να υπάρχει ως τέτοια.

Λαθρεπιβάτες της πολιτικής και της ιστορίας

Γιατί η κυβέρνηση δεν αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά; 

Αντί να έχουμε κατηγορουμένη την Τουρκία στέλνουμε μήνυμα στην διεθνή κοινότητα ότι όλα βαίνουν καλώς στις μεταξύ μας σχέσεις .

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε Αλβανία του Εμβέρ Χότζα

Δεν είναι μόνο η ανικανότητα διαχείρισης - αντιμετώπισης προβλημάτων. Είναι και η ιδεοληπτική πολιτική προσέγγιση που δεν επιτρέπει στην σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας να αντιληφθεί πως η ολική της ανεπάρκεια δρα καταλυτικά για την διεθνή απομόνωση της χώρας, η οποία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια να πάρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός γερμανικού προτεκτοράτου, αλλά ταυτοχρόνως να μεταβληθεί σε μία σύγχρονη Αλβανία του Εμβέρ Χότζα. 

Φορολογικός οδηγός: Τα 45 SOS για τις νέες φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικός οδηγός: Τα 45 SOS για τις νέες φορολογικές δηλώσεις
Του Γιώργου Παλαιτσάκη 

Αναλυτικός φορολογικός οδηγός: Τι πρέπει να προσέξουν 6.000.000 φορολογούμενοι - Τα SOS για τις φορολογικές δηλώσεις 2016. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! Τὸ νέο κόλπο ἁρπαγῆς μετρητῶν λέγεται crowdfunding!!! Προσέξτε μη πιαστείτε κορόϊδα ...

Τὸ νέο κόλπο ἁρπαγῆς μετρητῶν λέγεται crowdfunding!!!1
 Ως γνωστόν, οι τοκογλύφοι έχουν λυσσάξει να βάλουν στο χέρι τις καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες, πριν αυτοί τις αναζητήσουν και καταλάβουν ότι έχουν ήδη χαθεί τα λεφτά τους. 
Στα πρότυπα της μεγάλης κομπίνας του Χρηματιστηρίου, μέσω της οποίας οι πολιτικοί και οι συνεργοί τους έβαλαν στο χέρι τις οικονομίες εκατομμυρίων Ελλήνων, ετοιμάζεται το νέο μεγάλο κόλπο που λέγεται crowdfunding. 
Δηλαδή «χρηματοδότηση από τα πλήθη». 


Τι σημαίνει αυτό;
Θα στήνουν κάποιοι επιτήδειοι μία ρομαντική ιστοσελίδα,

Σκέψεις, κρίσεις, πράξεις..

     Το σημερινό σχόλιο δεν είναι σχόλιο.
     Είναι σκέψεις σκόρπιες, ανεπεξέργαστες, έτσι όπως τις γεννάει το πονηρό, υποψιασμένο και κουρασμένο να σκέφτεται μυαλό του blog.
     Σκέψεις που μερικές ίσως γίνουν άλλη φορά σχόλιο, και άλλες που θα φοβηθούν από μόνες τους να αναλυθούν και να παρουσιαστούν ξεβράκωτες στο κοινό.

Εάν δεν μιλάτε Αγγλικά, διαβάστε το παρακάτω… Αγγλικό κείμενο!

0Αφιερωμένο, εξαιρετικά στους ξενομανείς. Ξέρεις ελληνικά; Τότε μάλλον κατά κάποιο τρόπο… ξέρεις και αγγλικά! Το παρακάτω άρθρο αξίζει το κόπο να το διαβάσεις…!


“The genesis of classical drama was not symptomatic. Euphoria of charismatic and talented protagonists showed fantastic scenes of historic episodes. The prologue, the theme and the epilogue, comprised the trilogy of drama while synthesis, analysis and synopsis characterized the phraseology of the text.

"Αγκαλιασμένοι" και πάλι οι παλιοί γενοκτόνοι των λαών, Γερμανία και Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Οι παλιοί παραδοσιακοί σύμμαχοι που πρώτοι διδάξαν στην ανθρωπότητα το πως διεξάγεται με απόλυτη επιτυχία μια γενοκτονία, Γερμανοί κι Τούρκοι, επισφράγισαν για άλλη μια φορά την ιστορική τους συμμαχία με την επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Άγκυρα.

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Ανακοίνωση "καταπέλτης" Δικαστών & Εισαγγελέων: "Μη ανεκτά νομοθετήματα καθ' υπόδειξη των δανειστών - Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει ως πειραματόζωο"
Με μία ανακοίνωση καταπέλτη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προειδοποιεί πώς η αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων επηρεάζει πλέον την έννομη δημοκρατική τάξη στην Ελλάδα που έχει καταντήσει “οικονομικό πειραματόζωο της Ευρώπης” και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην απόσυρση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου δηλώνοντας πώς τάσσεται στο πλευρό των κοινωνικών ομάδων που αντιδρούν σε αυτό.

The Latest: Greece: Stop Migrants in Turkish Waters. By THE ASSOCIATED PRESS

Αποτέλεσμα εικόνας για influx of migrants into Europe
ANKARA, Turkey — The Latest on the influx of migrants into Europe (all times local):
10:05 p.m.
Greece's defense minister says he wants an agreement with neighboring Turkey that would allow the European Union's Frontex border agency to stop and turn back — within Turkish waters — boats carrying migrants to the Greek islands.

Να διασφαλιστεί ο πολιτισμός!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ
Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκάλυψε τα συμπεράσματα της μελέτης που ανέθεσε η κυβέρνηση στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες μπορεί να δοθούν με βάση τον ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Μέσω ΝΑΤΟ βάζει το Βερολίνο την Τουρκία στο Αιγαίο

Στον εκβιασμό της Τουρκίας υποκύπτει το Βερολίνο, με θύμα την Ελλάδα, καθώς αναγνωρίζει στην Άγκυρα, μέσω του ΝΑΤΟ και λόγω του μεταναστευτικού, ρόλο στο Αιγαίο.

Όπως αποκάλυψαν κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων τους στην Άγκυρα η κ. Μερκελ και ο Α. Νταβούτογλου, θα προτείνουν την Πέμπτη στην Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ να αναλάβει δράση η Συμμαχία στο προσφυγικό, ενώ θα καταβληθεί «κοινή» προσπάθεια των δυο χωρών για την αξιοποίηση των "μηχανισμών επιτήρησης και παρακολούθησης του ΝΑΤΟ στα σύνορα και στο Αιγαίο».

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ