}

10 Φεβρουαρίου, 2016

Ρ.Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ" - Α.Νταβούτογλου: "Θα νικήσουμε την Ρωσία στην Συρία - Θα ηττηθεί όπως στο Αφγανιστάν" (φωτό, vid)

του Βασίλη Καπούλα

Με πολεμικό ύφος απευθύνθηκε πριν λίγο στην Ρωσία, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δηλώνοντας ότι "Η  ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία θα έχει την μοίρα των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν"! 
Πιο αναλυτικά απειλές εναντίον της Ρωσίας εξαπέλυσε και ο Αχμέτ Νταβούτογλου λέγοντας: "Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι όπως τα στρατεύματα της ΕΣΣΔ κατά την διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, τότε που ήταν υπερδύναμη, μπήκαν στο Αφγανιστάν και έφυγαν με πόνο έτσι και αυτοί που ήρθαν στην Συρία σήμερα θα φροντίσουμε να φύγουν με τον ίδιο τρόπο, μέσα σε πόνο"!

Τελεσίγραφο Ρωσίας σε ΗΠΑ: "Αν επιτρέψετε τουρκική εισβολή στην Συρία τότε έχουμε πόλεμο" - Ενισχύει τις δυνάμεις του το ΝΑΤΟ (vid)

SU-35S ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΥΡΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ - "ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ" ΛΕΕΙ Η ΜΟΣΧΑ
του Βασίλη Καπούλα

Τελεσίγραφο έστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ να μην επιτρέψει στην Τουρκία να εισβάλει στην Συρία και προειδοποίησε το ΝΑΤΟ ότι αν απαιτηθεί θα πολεμήσει ακόμη και σε δύο μέτωπα. Για να γίνει κατανοητή η Μόσχα έστειλε τα Su-35S σε περιπολία στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Θα έχουν πολύ κακό τέλος

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε. Κάπως έτσι συμφωνήθηκε η (με τη βιτρίνα του ΝΑΤΟ) επίσημη επικυρίαρχη είσοδος της Τουρκίας στο Αιγαίο. Και πως θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, όταν στην κρίσιμη τριμερή συνάντηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να απουσιάσει (και να παραδώσει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης του Αιγαίου στην γερμανίδα Καγκελάριο). 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ... ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Κυβέρνηση: "Ναι" στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο!


 Σε μια κίνηση που μπορεί να αποτελέσει επικίνδυνο προηγούμενο φέρεται πως προχωράει η ελληνική πλευρά με το να λέει "ναι" στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις προσπάθειες μείωσης των προσφυγικών και λαθρομεταναστευτικών ροών, αναφέροντας βέβαια ως προϋπόθεση "το σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας", όπως αναφέρει κυβερνητική πηγή από τις Βρυξέλλες στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ" Πρωτοφανές: "Υδατα του ΝΑΤΟ" χαρακτήρισε το Αιγαίο η Γερμανία και απαιτεί εμπλοκή της Τουρκίας στην φύλαξή του!

Η πρόταση για συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην προσπάθεια καλύτερης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν «αποτέλεσμα των συνομιλιών της καγκελαρίου με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου τη Δευτέρα στην Άγκυρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Άγγελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και προσέθεσε ότι η Γερμανία και η Τουρκία θέλουν από κοινού να αξιοποιήσουν τη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας που ξεκινάει τώρα, προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες και το πώς το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να διαδραματίσει υποβοηθητικό ρόλο στον έλεγχο της κατάστασης στη θάλασσα.

The risk of an unintended war with Russia in Europe, explained in one map

February 9, 2016, /VOX NEWS



Russian President Vladimir Putin and Defence Minister Sergei Shoigu visit military exercises in Κirillovsky.   MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP/   Getty

Russia's aggression in Europe — its invasion of Ukraine, its military flights up the noses of NATO states, its nuclear saber rattling — has faded from the news. But it's still very much a threat, which is why the US is planning  to quadruple its military spending in Europe, something NATO's European members have welcomed, to deter Russia. In other words, the dynamics that brought Cold War–style military tension to Europe in 2015 are still with us. And that tension can be dangerous.

Επικίνδυνες στρατηγικές μιας αδύναμης χώρας

Το ΝΑΤΟ θα κάνει βόλτες στο Αιγαίο. Φανταζόμαστε ότι εμείς θα τους υπαγορεύσουμε να μείνουν μόνο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως ζήτησε ο κ. Τσίπρας από την κυρία Μέρκελ. Κι αν παραβιάσουν, Αλέξη, τα δικά μας χωρικά ύδατα, τότε τι θα κάνουμε; Θα στείλουμε τον στόλο μας να τους διώξει; Θεωρούσατε, κ. Τσίπρα, το προσφυγικό διαπραγματευτικό όπλο. Τώρα τι έχετε να πείτε; Πως θα διορθώσετε τα τραγικά σας λάθη;

Το ελληνικό Αιγαίο, δώρο στην Τουρκία


Αποτέλεσμα εικόνας για Το ελληνικό Αιγαίο, δώρο στην Τουρκία
Οι ηγεσίες πάντοτε έχουν διαλεκτική σχέση με τις χώρες που εκπροσωπούν και τις τύχες των οποίων ορίζουν. Οι ηγέτες ισχυρών χωρών αντλούν δύναμη από τις πατρίδες τους και τα έθνη ισχυροποιούνται από τους ηγέτες τους, όταν οι τελευταίοι είναι αντάξιοι των περιστάσεων.

Απογραφή Μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ)

Πολεμική ΑεροπορίαΣτο πλαίσιο υποχρεωτικής απογραφής των μερισματούχων του ΜΤΑ (άμεσων και έμμεσων), παρακαλείσθε να συμπληρώσετε και να υποβάλλετε στο Ταμείο το αργότερο έως 31/05/2016, τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής σας.
Για τους μερισματούχους, οι οποίοι δεν θα έχουν υποβάλει έως την ανωτέρω ημερομηνία τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση, θα τεθεί θέμα διακοπής κάθε παροχής του Ταμείου προς αυτούς (μέρισμα, ΕΚΟΕΜΑ κλπ.).
https://www.haf.gr/2016/02/apografi-merismatouhwn-tou-metohikou-tamiou/

Κολοσσιαία δύναμη κινητοποιεί η Ρωσία κατά Τουρκίας-ΝΑΤΟ - Κρίσιμες ώρες - Δείτε εικόνες και βίντεο

50 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ, 200 ΜΑΧΗΤΙΚΑ - ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΑ

του Βασίλη Καπούλα

Κολοσσιαία δύναμη κινητοποιεί η Ρωσία στον απόηχο της μεταφοράς στρατευμάτων της Σ.Αραβίας και της Βρετανίας στην Ιορδανία ενώ το ΝΑΤΟ "κατεβαίνει" Αιγαίο με το πρόσχημα του προσφυγικού. Ολόκληρος ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας με όλες τις μονάδες επιφανείας αντιτορπιλικά, φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια τα οποία διαθέτουν βαλλιστικούς πυραύλους έχουν κινητοποιηθεί.

Η Αγκυρα εκτός ελέγχου το πάει για πόλεμο: "Θα προστατέψουμε το Χαλέπι όπως κάναμε στον Α'ΠΠ" δηλώνει ο Α.Νταβούτογλου!

OKTΩ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
του Βασίλη Καπούλα

Ρωσοτουρκικός πόλεμος; Ολα δείχνουν πώς, ναι! Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι "η Άγκυρα σκοπεύει να προστατέψει το Χαλέπι" (το οποίο ανήκει σε ξένο κράτος, τελείως συμπτωματικά!) υποστηρίζοντας πώς αποτελεί ...ιστορικό χρέος για την Τουρκία!

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ