}

13 Φεβρουαρίου, 2016

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Τούρκοι έπληξαν με πυροβολικό το Χαλέπι - Σαουδαραβικά F-15 στο Ιντσιρλίκ (φωτό, vid)



του Βασίλη Καπούλα

Τουρκικά πυρά πυροβολικού έπληξαν στόχους των Κούρδων του YPG στην βάση Menagh και στο χωριό Maranaz έξω από Χαλέπι ενώ ταυτοχρόνως δέκα σαουδαραβικά μαχητικά F-15 (κατά άλλες πηγές Eurofighter) προσγειώθηκαν στην βάση του Ιντσιρλίκ προκειμένου να συμμετάσχουν στις αεροπορικές δυνάμεις που θα πλήξουν από τον βορά την Συρία.

«Για ποιους πετάω στο Αιγαίο»!! Επικήδειος για τα παλικάρια του ΠΝ που χάσαμε!!!

 του Ιωάννη Μπαλτζώη

 ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ!!  Ένα συγκλονιστικό κείμενο πιλότου μαχητικού!!



Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, της πτώσης του ελικοπτέρου του Πολεμικού μας Ναυτικού και τον θάνατο των τριών παλικαριών μας, μας έρχεται ξανά στην μνήμη μια συγκλονιστική επιστολή ενός πιλότου, νεαρού στην ηλικία, της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που είχε στείλει προ τριετίας. Εξηγεί με απλό αλλά συνάμα συγκλονιστικό και καταλυτικό τρόπο, γιατί πετάει.

Ελληνοτουρκική ένταση με τουρκική κορβέτα στην Κάρπαθο

Την κλιμάκωση των προκλήσεων προς την Ελλάδα, φαίνεται πως ακολουθεί η Άγκυρα, αφού εικοσιτέσσερις ώρες μετά την ιταμή ανακοίνωση απαγόρευση έρευνας και διάσωσης για το ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (επί ελληνικών χωρικών υδάτων), η Τουρκία επανέρχεται με νέα πρόκληση επί διεθνών υδάτων!!!

Δύο χιλιάδες Ιρανοί μουτζαχεντίν αναμένεται να εγκατασταθούν στα Τίρανα

Μια μέρα πριν από την άφιξη στα Τίρανα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ένα από τα κύρια θέματα στην ατζέντα τον συνομιλιών του με την αλβανική ηγεσία είναι το θέμα της υποδοχής χιλιάδων Ιρανών μουτζαχεντίν.

Περίπου 2.000 μέλη της αντιπολιτευόμενης οργάνωσης "Μουτζαχεντίν-ε-Χαλκ" αναμένεται να φτάσουν στην Αλβανία, καθώς η αλβανική κυβέρνηση έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους Αμερικανούς.

Η Τουρκία παραληρεί – Ο εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

Παντελής Σαββίδης
Παντελής Σαββίδης
Έχει ξεφύγει κάθε ορίου ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καθώς βλέπει να υλοποιείται ο χειρότερος εφιάλτης κάθε Τούρκου πολιτικού, να αναδύεται από τη συριακή κρίση μια κουρδική οντότητα η οποία απειλεί την ίδια τη χώρα του. Διότι, μετά τη δημιουργία μιας κουρδικής αυτόνομης περιοχής στο Βόρειο Ιράκ, μια νέα κουρδική υπόσταση στη Συρία είναι το δεύτερο βήμα για την σταδιακή αυτονόμηση –και μελλοντική απόσχιση– και των κουρδικών περιοχών της σημερινής Τουρκίας.

Η Σαουδική Αραβία αποβιβάζει στρατό στην Τουρκία

Ολοταχώς για ολομέτωπη σύγκρουση με την Ρωσία!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η Τουρκία προχωρεί σε συμφωνία με την Σαουδική Αραβία να μεταφέρει αεροπορικώς στρατεύματα στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ για να συμμετάσχουν σε χερσαίες επιχειρήσεις μέσα στο συριακό έδαφος, με όλες τις συνέπειες μια τέτοιας εξέλιξης.

Επικίνδυνα παιγνίδια στο Αιγαίο


«Λευκή επιταγή» δίνει η Αθήνα στο ΝΑΤΟ

Του Γιώργου Πετράκη  

Λευκή επιταγή στο ΝΑΤΟ για την εμπλοκή του στο Αιγαίο και ρόλο άτυπου διαμεσολαβητή στον έμμεσο πλέον διάλογο επί των τουρκικών εκδικήσεων εις βάρος τη χώρας μας προσφέρει η απόφαση της Αθήνας να δεχθεί το γερμανικό τελεσίγραφο και να υποβάλλει από κοινού αίτημα με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ για ανάληψη της διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Τελικά «εμείς» δεν καταλάβαμε τίποτα

Η Ελλάδα διεκδικεί το Νόμπελ Ειρήνης αλλά νικητής στη μεταναστευτική κρίση, «βγήκε» ο Ερντογάν 


Του Δημήτρη Κωνσταντάρα 

Παρακολουθώντας ένας απλός Έλληνας πολίτης που δεν παρασύρεται απ΄ αυτά που ακούει κι απ΄ αυτά που διαβάζει αλλά προσπαθεί να κατανοήσει με σοβαρό τρόπο το ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας – και όχι η κυβέρνηση Τσίπρα- με το μεταναστευτικό, σίγουρα δεν θα πρέπει να «μείνει» στις θερμοκέφαλες «εξαγγελίες» περί Δημοψηφίσματος στην Κω. 

ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ο πατέρας του Κωνσταντίνου Πανανά (Δείτε το Βίντεο)

Η Ρωσία και η Μεσόγειος


Η ρωσική παρουσία στην Μεσόγειο ενισχύεται . Η Μόσχα στέλνοντας πολεμικά πλοία και βοηθητικά φορτηγά πλοία από την Μαύρη Θάλασσα προς την ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της.  
Πραγματοποιώντας υψηλού προφίλ θαλάσσιες ασκήσεις αλλά και υποστηρίζοντας απο θαλάσσης την στρατιωτική επέμβασή της στην Συρία προσπαθεί να γίνει ένας ισχυρος παίκτης στην περιοχή και να εκμεταλλευτεί τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται ώστε να εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερα ερείσματα. Και η συριακή διένεξη προσφέρει για αυτήν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία.

Ξεκίνησε η επιστράτευση στην Τουρκία - Α.Νταβούτογλου: "Αν οι Ρώσοι πάρουν την Azaz εισβάλουμε στην Συρία" (φωτό, vid)

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Σε μερική επιστράτευση κρίσιμων ειδικοτήτων (συσκευαστές παλετών αερομεταφορών, ιατρών, χειριστών αντιαρματικών όπλων, εφέδρων των ειδικών δυνάμεων και λοιπά) προχωρά η Τουρκία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από όλες τις τουρκικές πόλεις υπολογίζεται ότι κλήθηκαν υπό τα όπλα περίπου 10.000 έφεδροι στις περιοχές της νότιας Τουρκίας προκειμένου να στελεχώσουν τις μονάδες εισβολής.

Στα πρόθυρα τεράστιας εθνικής ήττας στο Αιγαίο - Οι «χαριστικές βολές» Συμμαχίας- Τουρκίας και η επικίνδυνη κυβέρνηση!

Σάββας Καλεντερίδης

Μετά την οικονομική καταστροφή και το ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών, που είναι αποτέλεσμα του κλεισίματος των τραπεζών και των κεφαλαιακών ελέγχων που επιβλήθηκαν, εξέλιξη που οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην τραγικά αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης και στη δήλωση για τη διεξαγωγή του προδομένου και εξ αντικειμένου προδοτικού δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, τώρα η πατρίδα μας έρχεται αντιμέτωπη με τα καταστροφικά αποτελέσματα άλλης μια τραγικά αναποτελεσματικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, τη φορά αυτή στο Προσφυγικό.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ