}

16 Φεβρουαρίου, 2016

Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε γερμανικό αεροσκάφος αναγνώρισης

Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή του κέντρου των γερμανικών επιχειρήσεων, πτέραρχο Γιοαχίμ Βουντράκ (Joachim Wundrak), που δημοσιεύθηκε στην «Rheinische Post» τη Δευτέρα, ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος παρεμπόδισε γερμανικό αεροσκάφος αναγνώρισης στον συριακό εναέριο χώρο.

Εκπομπή για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από το κρατικό κανάλι της Κριμαίας (φωτο, βίντεο)




  • «Δικαίωμα στη μνήμη» ήταν ο θεματικός άξονας της τηλεοπτικής εκπομπής που προβλήθηκε από το πρώτο κρατικό κανάλι της Κριμαίας, με παρουσιάστρια τη Μαρία Λαζαρίδη, και ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την έναρξη της Γενοκτονίας των Ελλήνων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

    Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι: "Ήλθε ο καιρός να διαλύσουμε την Τουρκία"

    Ο πρόεδρος του Κόμματος Φιλελευθέρων Δημοκρατών της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, έκανε σοκαριστικές δηλώσεις για την Τουρκία.
    Αντιδρώντας στη δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι "δεν θα αναγνωρίσουμε την Κριμαία", ο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους η Τουρκία μπορεί να μείνει χωρίς εδάφη.

    Θα σκάσει η χρηματοπιστωτική φούσκα με έναν παγκόσμιο πόλεμο;


    Μεγάλη συσσώρευση στρατευμάτων (Ρωσίας, ΝΑΤΟ, Φυσικά Τουρκίας, Σαουδαραβίας και Ιραν) παρατηρείται στα βόρεια της Συρίας.

    ΠΟΙΟΣ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

    THΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ



    Δεν έχει προηγούμενο η προσπάθεια υπονόμευσης και καταστρατήγησης των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας, από τους γνωστούς αγνώστους που κρατάνε τόσα χρόνια δέσμια την πατρίδα στη διαφθορά και τη διαπλοκή και τελικώς μας κάνουν Τούρκους. Προσκυνημένους στο μπαξίσι και το ρουσφέτι.


    Πιάστηκε 25χρονος που έβριζε στο facebooκ τους νεκρούς αξιωματικούς

    Ενας tatoo artist περίπου 25 χρόνων  έγραφε υβριστικά μηνύματα στο facebook για τους τρεις αδικοχαμένους αξιωματικούς του ελικοπτέρου που συνετρίβη στο Κίναρο. Μετά από το σάλο και βροχή καταγγελιών στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για προσβολή μνήμης.  « 'Οταν γίνεσαι αστυνομικός ή στρατιωτικός υπογράφεις ότι γίνεσαι δολοφόνος»,«σιγά μην στεναχωρηθώ και κλάψω για τους δολοφόνους» και «σκατά στα κόκκαλά τους» ήταν μερικές από τις υβριστικές αναρτήσεις στο κανονικό του προφίλ.

    Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της 343 Μοίρας στο TLP 2016, στην Ισπανία [φωτό}


    Από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, η 343 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Σούδας, συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2016 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+ και ανάλογο προσωπικό.

    Ωδή για τρεις ήρωες

    Αποτέλεσμα εικόνας για Ωδή για τρεις ήρωες
    Χρήστος Μπολώσης  Υποστράτηγος ε.α

    Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης. Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς. Ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου. Απόντες, έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στα γαλανά νερά του Ελληνικού Αιγαίου. Ποιος μπορεί να το καταλάβει; Ποιος μπορεί να το νοιώσει;

    Μια τουρκική εισβολή στη Συρία σημαίνει παγκόσμιο πόλεμο

    Aνάλυση: South Front Foreign Policy Diary
    Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

    Η στρατιωτική ισορροπία στη Βόρεια Συρία αλλάζει με ταχύτητα. Ο Συριακός Στρατός και τα τοπικά σώματα πολιτοφυλακής,  που υποστηρίζονται από την ρωσική πολεμική αεροπορία, έχουν απωθήσει τους τρομοκράτες από τις κύριες αρτηρίες εφοδιασμού από την Τουρκία και έχουν σχεδόν περικυκλώσει τις δυνάμεις αυτών των μισθοφόρων στο Χαλέπι.

    Σε κλοιό αβεβαιότητας και κινδύνων η Ελλάδα

    Γράφει ο Σταύρος Λυγερός 

    Ούτε πέντε μήνες μετά την εντυπωσιακή εκλογική νίκη του Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση Τσίπρα δίνει αγώνα επιβίωσης με απροσδιόριστη προς το παρόν κατάληξη. Η ψήφιση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν μία αντεπίθεση στο εσωτερικό μέτωπο με ισχυρό πολιτικό συμβολισμό. Οι πραγματικές απειλές, όμως, προέρχονται –τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση– από αλλού.

    Ερχεται το χαράτσι: Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν φέτος ειδική εισφορά αλληλεγγύης

    Ερχεται το χαράτσι: Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν φέτος ειδική εισφορά αλληλεγγύης

    Κλιμακωτά, σε ετήσια συνολικά εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα επιβληθεί φέτος η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Αυτοί που φαίνονται να επιβαρύνονται περισσότερο φέτος είναι όσοι έχουν ετήσια συνολικά εισοδήματα,πραγματικά ή τεκμαρτά, πάνω από 30.000 ευρώ.

    ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρωσικά Su-35S ενεπλάκησαν με γερμανικά Tornado και τα εκδίωξαν από τη Συρία

    ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ


      

    του Βασίλη Καπούλα


    Εμπλοκή ρωσικών μαχητικών Su-35S και γερμανικών Tornado σημειώθηκε χθες αργά τη 
    νύχτα στον εναέριο χώρο της Συρίας. Η Μόσχα με την άμεση αντίδραση και επί της ουσίας εκδίωξη των γερμανικών αεροσκαφών έστειλε το μήνυμα στο Βερολίνο πώς δεν πρόκειται να ανεχθεί παιχνίδια με την Τουρκία στην περιοχή της Συρίας. Και το έδειξε αυτό με τον πιο σαφή τρόπο.

    Πως θα πληρώσουμε τις δόσεις στην Εφορία φέτος δεδομένου της επίσπευσης των φορολογικών δηλώσεων


    Σε περισσότερες δόσεις προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, δεδομένου ότι φέτος οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν και πιο νωρίς και ηλεκτρονικά στο Taxisnet. Δηλαδή πρίν αποπληρωθούν αυτές που οφείλονται από πέρυσι θα αρχίσουν να έρχονται οι φετινές και αυτό τη στιγμή που το κράτος έχει ουσιαστικά κηρύξει στάση πληρωμών προς τους πολίτες και δεν δίνει επιστροφές φόρων.

    Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

    Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ