}

17 Φεβρουαρίου, 2016

Απάντηση στη τουρκική προπαγάνδα περί αποστρατικοποίησης του Αιγαίου. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Και ξαφνικά, με την εισαγωγή του θέματος περιπολιών των ΝΑΤΟϊκών πλοίων στο Αιγαίο, η Άγκυρα εμφάνισε την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου (και δη της Ρόδου) από όπου και ζήτησε την εξαίρεση των… ΝΑΤΟϊκών περιπολιών, ενώ λίγες ημέρες πριν ούτε λίγο ούτε πολύ, απαγόρευσε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος να εφοδιαστεί στην Ρόδο για ανεφοδιασμό και να συνεχίσει την πορεία του στο Ιράν μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου (στα πλαίσια της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν). Και η απαγόρευση αυτή έγινε επειδή το πρωθυπουργικό σκάφος ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία και οι πιλότοι του είναι άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας...!!!

Με λινάτσες και μποφόρια...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Κι εκεί που δεν παράγονται πιά σοβαρές ειδήσεις άξιες σχολιασμού (που, τί άξιο πιά σχολιασμού μπορεί να παραχθεί σε μιά κατεστραμμένη χώρα προορισμένη απ' τους ''εταίρους'' της να γίνει ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες που εκείνοι δημιουργούν, μιά χώρα που στην επικράτειά της -Αιγαίο- επιχειρούν ξένες δυνάμεις με ξένη διοίκηση, μιά χώρα που ο λαός της έστειλε στην Βουλή μόνον προδότες και δωσίλογους) εκεί πετιούνται δυό-τρείς κυβερνητικές λινάτσες και σου φτιάχνουν την μέρα! (ο όρος ''λινάτσα'' και ''παλιολινάτσα'' είναι εξαιρετικά αγοραίος, και γι αυτό επίτηδες χρησιμοποιούνται από το blog. Για αγοραίους ανθρώπους αγοραίες εκφράσεις)

"Βράζει" η Συρία: Οι Κούρδοι απέκοψαν τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι και ετοιμάζουν άγριο σφυροκόπημα - Η Πολωνία έστειλε 4 F-16 στο Ιντσιρλίκ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΗ - ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ
“Βράζει” η κατάσταση στη Συρία. Οι Κούρδοι μαζί με το Συριακό Στρατό απέκοψαν τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι και ετοιμάζονται να τους σφυροκοπήσουν άγρια σε πλήρη συνεργασία με τα ρωσικά αεροσκάφη που θα τους βομβαρδίζουν. Την ίδια στιγμή η Πολωνία έστειλε τέσσερα F-16 στη βάση του Ιντσιρλίκ και η Τουρκία μαζί με τη Σαουδική Αραβία ετοιμάζονται για εισβολή με τους Ρώσους και τους Ιρανούς να προειδοποιούν πώς θα ξεσπάσει παγκόσμια σύρραξη.

Προς εθνικό ακρωτηριασμό: Το ΝΑΤΟ αποδέχθηκε την απαίτηση της Αγκυρας και εξαιρεί Δωδεκάνησα και Λήμνο από τις περιπολίες για λάθρο-πρόσφυγες


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Τα Δωδεκάνησα εξαιρέθηκαν από το ΝΑΤΟ μετά από τουρκική απαίτηση, σε ότι αφορά τις περιπολίες της ΝΑΤΟϊκής ναυτικής Μοίρας, με το επιχείρημα ότι το σύμφωνο των Παρισίων του 1948 με το οποίο παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάσα είναι «αποστρατιωτικοποιημένη» ζώνη!
Και η Ελλάδα το δέχθηκε! Οπως δέχθηκε να εξαιρεθεί η Λήμνος από τον ΝΑΤΟϊκό σχεδιασμό, παραδεχόμενη de facto, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαθέτει δυνάμειας αυτοάμυνας στα νησιά και αποδεχόμενη το σύνολο των τουρκικών αιτιάσεων περί "αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου"!

Νέο... τουρκικό φιρμάνι αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Παραμονή της συνάντησης Τσίπρα - Νταβούτογλου 
οι Τούρκοι θέτουν θέμα ακολουθώντας την πάγια τακτική τους...

Αποφασισμένη να ξεδιπλώσει όλη την ατζέντα της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, πριν από την συνάντηση που θα έχουν αύριο στις Βρυξέλλες οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου, υπό την εποπτεία της Α. Μέρκελ, είναι η Άγκυρα.

Οι Κούρδοι απέκοψαν τους τζιχαντιστές μέσα στο Χαλέπι – Η πολιορκία άρχισε!


Οι Κούρδοι απέκοψαν τους τζιχαντιστές μέσα στο Χαλέπι – Η πολιορκία άρχισε!

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης έγινε γνωστό μέσω Twitter ότι οι κουρδικές δυνάμεις του YPG έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την οδό Καστέλλο στο Χαλέπι, αποκόπτοντας τις συνοικίες της πόλης που κατέχουν οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα από τον έξω κόσμο.

Τρέμει η Άγκυρα: Προς την αυτονομία οδεύουν οι Κούρδοι της Συρίας

Οι Κούρδοι της Συρίας βαδίζουν με αποφασιστικά βήματα προς την ανακήρυξη αυτόνομης περιοχής στα σύνορα με την Τουρκία, εξασφαλίζοντας συμμαχίες με την Ουάσινγκτον, αλλά επίσης και με τη Ρωσία, όπως πρόσφατα στην επαρχία του Χαλεπίου.

Γιατί το ΝΑΤΟ άπλωσε τις φτερούγες του στο Αιγαίο;

Τι σημαίνει για την Ελλάδα αυτή η εξέλιξη;
Του Γιώργου Παυλόπουλου

Ενα μακάβριο ανέκδοτο κυκλοφορεί εδώ και αρκετές ώρες στο Διαδίκτυο, με αφορμή τη συμφωνία για ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ώστε να μειωθούν οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα και την Ευρώπη:

Η Ελλάδα μέσω NATO επέβαλλε De Facto την Ελληνικη κυριαρχία στο FIR και το Αιγαιο!


F-16C

Αναμένουμε τις Τουρκικές αντιδράσεις στους επόμενους μήνες καθώς στην γείτονα «σύμμαχος» χώρα δεν έχουν χωνέψει την ήττα που έπαθαν στην σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ