}

20 Φεβρουαρίου, 2016

Κανείς δε νοιάζεται για τους λαούς αν δεν νοιάζονται για τον εαυτό τους

Το εν ψυχρώ άδειασμα της κυβέρνησης Άσαντ από την Ρωσία οδηγεί σε δύο συμπεράσματα:
1) Η Ρωσία έχει αποδεχθεί ότι ο κύκλος ζωής της δυναστείας Άσαντ έχει κλείσει
2) Υπάρχει άτυπη συμφωνία επ’ αυτού με την αμερικανική κυβέρνηση, αλλά μένει να ξεκαθαρίσουν και να συμφωνηθούν σημαντικά εκκρεμή ζητήματα.

ΤΟ ΓΕΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ!


THΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ 
Πέρα από τα όρια της λογικής και της κοινής αντίληψης των αξιών, οδεύει η διάτρητη υπόθεση των διαδικασιών προκήρυξης για την κάλυψη κρίσιμης θέσης του ελληνικού Δημοσίου, σε Συμμαχικό Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στην έδρα του Ανωτάτου Συμμαχικού Στρατηγείου Ευρώπης.. Η θέση αφορά τον Διευθυντή του Γραφείου της Ανάπτυξης του Δόγματος των Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ που έχει κατανεμηθεί στην Ελλάδα.

Το Καστελλόριζο και τα μάτια μας


Η ΑΟΖ, το ΝΑΤΟ και το Αιγαίο Αρχιπέλαγος

Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης

Ακόμα θυμάμαι την μοναδική αλλά σημαντική ήττα μας στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1973-1982). Σε μια συνεδρίαση της 2ης Επιτροπής που η συζήτηση αφορούσε στην έννοια του «Αρχιπελαγικού Κράτους», ο αρχηγός της Ελληνικής αντιπροσωπείας, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος έλαβε το λόγο για να εξηγήσει την ελληνική λέξη Αρχιπέλαγος.

Χώρες του ΝΑΤΟ αρνούνται να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας εξαιτίας της Τουρκίας

Καθώς η κρίση στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας συνεχώς κλιμακώνεται, χώρες μέλη του ΝΑΤΟ προειδοποίησαν την Άγκυρα ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε έναν πόλεμο που θα προκληθεί από την τουρκική κυβέρνηση.

Τον Νοέμβριο η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας, ισχυριζόμενη ότι το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε για κάποια δευτερόλεπτα τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Γιαβάς - γιαβάς (α λα τούρκα) το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο...

Δεν βιάζεται το ΝΑΤΟ να αναλάβει δράση 
για την ανακοπή των "προσφυγικών" ροών 
από την Τουρκία στην Ελλάδα

Δεν βιάζεται το ΝΑΤΟ να ξεκινήσει τις περιπολίες στο Αιγαίο και ακολουθεί το τουρκικό “γιαβάς-γιαβάς”. Όπως προκύπτει από το κείμενο συμπερασμάτων των Ευρωπαίων ηγετών οι περιπολίες του ΝΑΤΟ θα ξεκινήσουν από τις 29 Φεβρουαρίου.

Ποιες καταθέσεις δεν προστατεύονται και κινδυνεύουν με «κούρεμα»

© Παρέχεται από: imerisia.gr
Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης το νομοσχέδιο για την προστασία των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ. Το νομοσχέδιο με τίτλο: «Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων, Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις» περιλαμβάνει ορισμένες σημαντικές ρυθμίσεις τις οποίες θα πρέπει να προσέξουν οι καταθέσεις.

Η πιο κρίσιμη καμπή μετά το 1922-23

Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Στην ευρύτερη περιοχή μας είναι σε εξέλιξη τόσο σπουδαία γεγονότα, που μπορεί να χαρακτηριστούν ότι συνιστούν την πιο κρίσιμη ιστορική καμπή μετά το 1923, οπότε καθορίστηκαν τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας, με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης.
Το Ιράκ από το 2005 έχει ήδη συνταγματικά κατοχυρωμένη ομοσπονδιακή μορφή, με την αυτόνομη κουρδική διοίκηση να αποτελεί ήδη ένα ντε φάκτο ημιανεξάρτητο κράτος, στην επικράτεια του οποίου ήδη έχει συμπεριληφθεί και η περιφέρεια Κιρκούκ, όπου και τα πιο πλούσια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής.

Ο Ταγίπ Ερντογάν τα έχει πραγματικά χαμένα

Αποτέλεσμα εικόνας για ερντογάν Του Δρ. Αυγουστίνου (Ντίνου) Αυγουστή 

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στην Συρία αποτελούν τις τελευταίες σπασμωδικές-απέλπιδες προσπάθειες ενός λαβωμένου θηρίου που βρυχάται έτοιμο να παραδοθεί στο πεπρωμένο του! Και όταν το θηρίο βρυχάται, είναι πάντα εξαιρετικά επικίνδυνο…

Σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας και για την Κύπρο: Άκουσε τον εξάψαλμο η Άγκυρα

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Φωτογραφία EPA
Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Με σκληρή γλώσσα και αδειάζοντας την τακτική της Άγκυρας, η Μόσχα παρενέβη στο Κυπριακό στέλνοντας μηνύματα πως ουσιαστικά μόνο στόχος της Τουρκίας είναι η εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων και όχι η επίτευξη μιας πραγματικά δίκαιης συμφωνίας στο Κυπριακό.

H Eλλάδα δεν είναι κράτος που λειτουργεί! Μας πήρε στο ψιλό και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός!!!


Aκόμη και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός που φημολογείται ότι έχει  σχέσεις με την Μαφία αναρωτιέται εάν είναι κράτος η Ελλάδα. Για την ακρίβεια δηλώνει ότι είναι κράτος που δεν λειτουργεί!
Αναφερόμενος στα αντίποινα των οδηγών φορτηγών στη Βουλγαρία, με τα οποία απαντούν στα μπλόκα των αγροτών, ο Μπορίσοφ είπε ότι αποτελούν τη μόνη αποτελεσματική απάντηση, τη στιγμή που τα υπόλοιπα μέσα δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Το απόλυτο χάος: Πιο κοντά από ποτέ η εμπλοκή της Μόσχας και της Άγκυρας στη Συρία



Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία EPA, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι πλέον η κατάσταση στην περιοχή, με τους Ερντογάν και Νταβούτογλου να τα παίζουν όλα για όλα δηλώνοντας ότι από εδώ και πέρα, οποιαδήποτε επίθεση καταγράφεται στην Τουρκία την ευθύνη θα την έχει η Ρωσία. Πρόκειται για μια κίνηση κάθετης κλιμάκωσης από μια Τουρκία που αισθάνεται ότι κινδυνεύει να χάσει τα πάντα, οπότε δε διστάζει μπροστά σε τίποτα για να πετύχει τους στόχους της…

Ολάντ: Κάναμε για τους Έλληνες ό,τι δεν θα κάνουμε για τους Βρετανούς


Ολάντ: Κάναμε για τους Έλληνες ό,τι δεν θα κάνουμε για τους ΒρετανούςΗ Ελλάδα είναι η Ιστορία μας και ο Πολιτισμός μας δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ εξηγώντας σε συζήτηση με τους ακροατές του γαλλικού ραδιοσταθμού France Inter τους λόγους για τους οποίους ήταν αντίθετος με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, την εποχή του Grexit. Αντίθετα στη συζήτηση για πιθανό Brexit ο Γάλλος πρόεδρος δείχνει να κρατάει φλεγματική στάση.

Δυτικοί Αξιωματούχοι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε τη Ρωσία εξαιτίας της Τουρκίας»

Καθώς η κρίση στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας συνεχώς κλιμακώνεται, χώρες μέλη του ΝΑΤΟ προειδοποίησαν την Άγκυρα ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε έναν πόλεμο που θα προκληθεί από την τουρκική κυβέρνηση.

«Ξέφυγε» η Τουρκία: Απειλεί τις ΗΠΑ ότι θα κλείσει τη βάση στο Ιντσιρλίκ

Κλιμακώνει η Τουρκία τις απειλές της κατά των ΗΠΑ με στόχο να πιέσει την Ουάσινγκτον να χαρακτηρίσει τους Κούρδους της Συρίας τρομοκράτες.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Μπουγκιούν ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Σερέφ Μαλκότς, απειλεί ευθέως τις ΗΠΑ ότι θα κλείσει την βάση του Ιντσιρλίκ, την πιο σημαντική βάση των Αμερικάνων στην Τουρκία και την πιο κομβική για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή.

Τα «Γεράκια» αποτελειώνουν τον τουρισμό στην Τουρκία – «Θα τα τινάξουμε όλα!»

Τα «Γεράκια» αποτελειώνουν τον τουρισμό στην Τουρκία – «Θα τα τινάξουμε όλα!»
Τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό της Τουρκίας δίνει η αυτονομιστική οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (TAK).
H κουρδική αυτονομιστική οργάνωση TAK, που ανέλαβε την Παρασκευή την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Άγκυρα που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άνθρωποι, προειδοποίησε τους ξένους τουρίστες για τον κίνδυνο που διατρέχουν εάν επισκεφθούν την Τουρκία.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ