}

22 Φεβρουαρίου, 2016

Διευθύνσεις και ονόματα..

     Δεν υπάρχει πιά καμία αμφιβολία:
     Ο λαός είναι ο απολύτως υπεύθυνος για τα πάντα.
     Όχι μόνον γιατί δεν επαναστατεί,
     ..αλλά κυρίως γιατί στέλνει στην Βουλή με την ψήφο του ό,τι χειρότερο απ' το πολιτικό προσωπικό της χώρας     ..που είναι έτσι κι αλλιώς ό,τι χειρότερο και πιό άχρηστο στην ελληνική κοινωνία.

Washington Post: Η Τουρκία μπροστά σε ολοκληρωτική καταστροφή

Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν «στρατηγικό εφιάλτη» με τις πόλεις της να δέχονται βομβιστικές επιθέσεις, την αναζωπύρωση της διαμάχης με τους Κούρδους, τα σύνορα της να είναι ξέφραγο αμπέλι, η οικονομία να είναι σε ύφεση και οι τέως σύμμαχοι της να αγνοούν τις επιθυμίες της, αναφέρει η Washington Post.

«Τορπιλίζει» την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο η Τουρκία

Αρνείται την επαναπροώθηση προσφύγων στα παράλιά της 

Τη νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο μπλοκάρει τώρα η Τουρκία. Η Άγκυρα εγείρει πολλαπλά ζητήματα στις συζητήσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο που γίνονται στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, ενώ αρνείται την επαναπροώθηση προσφύγων στα παράλιά της, κάτι που υποτίθεται ότι είναι το βασικό σκεπτικό της επιχείρησης.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΟΠΩΣ ΤΟ 1922 - 23

Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Οι επόμενοι μήνες προβλέπονται δύσκολοι και πρέπει όλοι να βρίσκονται σε επιφυλακή

Στο άρθρο μας της Παρασκευής προσπαθήσαμε να περιγράψουμε τους λόγους, για τους οποίους έχει αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό η νευρικότητα της Αγκυρας, νευρικότητα που είναι δυνατόν να επηρεάσει τα αντανακλαστικά της απέναντι στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να αποδειχτεί, λόγω αντικειμενικών αδυναμιών, η μοναδική διέξοδος στα τραγικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η Τουρκία στο μέτωπο της Συρίας αλλά και στο «δικό» της Κουρδικό.

Ο Γκιούλ αποκαθηλώνει την «ισχυρή Τουρκία» του Ερντογάν

"Ζούμε τις δυσκολότερες στιγμές της τουρκικής δημοκρατίας"
Μεμονωμένη αντίδραση απέναντι στον ημιπαράφρονα σουλτάνο ή το πρώτο χτύπημα της αποκαθήλωσης του Ερντογάν;

Η Άγκυρα αυξάνει τα επίπεδα έντασης στο Αιγαίο

Του Σωτήρη Σιδέρη

Προκλητική και αυθαίρετη ενέργεια, που δεν βασίζεται καν σε συνθήκες ούτε σε άλλη νομική βάση, χαρακτηρίζουν έγκυρες διπλωματικές και νομικές πηγές την ενέργεια της Άγκυρας να απαγορεύσει τη διέλευση του ελληνικού πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τον τουρκικό εναέριο χώρο με κατεύθυνση το Ιράν στις 6 Φεβρουαρίου, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Καθημερινή» και δεν διαψεύσθηκε από το κυβερνητικό επιτελείο.

Άνοιξε το δεύτερο μέτωπο..σφοδρές σε συγκούσεις σε όλη την ανατολική Ουκρανία..μετακινήσεις του ρωσικού στρατού..όλες οι πληροφορίες.

Το πλέον βίαιο 24ωρο,βίωσε η περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας,
μετά την λήξη της μάχης του Ντεπαλτσέβο.Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν σε όλο το μέτωπο της Νέας Ρωσίας, χρησιμοποιώντας ακόμα και βαρέα άρματα μάχης. Στα προάστια του Ντονιέτσκ Ολεξαντρίβκα, Trudovsky, Staromykhailivka, και Σπάρτακος,υπήρξαν σφοδρές συγκρούσεις με την χρησιμοποίηση από τους Ουκρανούς ακόμα και όλμων των 120χλ. Επί 21 ώρες οι Ναζί του Κιέβου, χτύπαγαν με ότι είχαν διαθέσιμο, κατοικημένες περιοχές, με τους κατοίκους να τρέχουν στα καταφύγια.

Κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα του ...Γκρούεζα - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!




Του Λάμπρου Τζούμη*
Υποστρατήγου ε.α.

Κάθε χρόνο από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου, έρχεται στην επικαιρότητα το θέμα των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και αποτελεί θέμα συζήτησης - κριτικής, μεταξύ των στελεχών των Ε.Δ. και όχι μόνο.

Τουρκία: Οι όμορφες προβοκάτσιες όμορφα καίγονται

Το τουρκικό “δεβλέτι” σε κατάσταση παρανοϊκής αφασίας

Του Μάριου Ευρυβιάδη 

Ας παρακολουθήσουμε τη “λογική” του τουρκικού/ισλαμιστικού καθεστώτος της Άγκυρας, με αναφορά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση της 17ης Φεβρουαρίου μέσα στην Τουρκική πρωτεύουσα, με στόχο το κατ´εξοχήν εργαλείο του τουρκικού κράτους- τον Τουρκικό στρατό. Ως γνωστό η βομβιστική επίθεση, με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον λεωφορείου που μετέφερε στρατιωτικούς, άφησε νεκρούς 20 υψηλόβαθμους αξιωματικούς, 8 πολίτες και πάνω από 60 τραυματίες.

Στην Κάρπαθο "έσπασε τα μούτρα" της η Τουρκία

  • ΝΑΤΟ - Γερμανία απέτρεψαν ελληνοτουρκική ναυμαχία στην υφαλοκρηπίδα Καρπάθου

  • Με διάβημα τους στην Άγκυρα απαίτησαν την απομάκρυνση τουρκικής κορβέτας που παρεμπόδιζε έρευνες βυθού στα διεθνή ύδατα, ενώ είχε προηγηθεί παρενόχληση στο ιταλικό πλοίο που πόντιζε καλώδια για ηλεκτρική σύνδεση Ισραήλ – Κύπρου - Ελλάδος 

  • Η Άγκυρα έπεσε στην δική της παγίδα  

«Πού και πώς το πάει» η Άγκυρα στα ελληνοτουρκικά;

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου 
Φθάσαμε στο σημείο λόγω «μιθριδατισμού» να αντιμετωπίζουμε τις πρακτικές και τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας με τις οποίας προωθεί την αναθεωρητική της πολιτική σε βάρος της Ελλάδας ως καθημερινές και συνήθεις δραστηριότητες. Η εντατικοποίηση όμως και η «ποιοτική αναβάθμιση» των πρακτικών αυτών και προκλήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποκορύφωμα την ουσιαστική απαγόρευση από την Τουρκία της διπλωματικής υπέρπτησης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους κατά το πρόσφατο ταξίδι στο Ιράν και τον διασυρμό που δεχθήκαμε ως κράτος και ως λαός, μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

ΝΑΤΟ: Οι Τούρκοι έβαλαν ήδη θέμα για τα Δωδεκάνησα

Εντός των αμέσως επόμενων ημερών, τα πλοία της ναυτικής μοίρας SNMG 2 (Standing NATO Maritime Group), κάτω από τις εντολές του Γερμανού υποναύαρχου Γιοργκ Κλάιν, θα αναλάβουν δράση στο Αιγαίο με κεντρικό κανόνα το τρίπτυχο «εντοπισμός, αναγνώριση, επιτήρηση». Πέραν τούτου, τα μόνα σημεία που έχουν συμφωνηθεί ρητά ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ σε καθαρά επιχειρησιακό επίπεδο, είναι ότι η διοίκηση της μοίρας δεν θα περάσει σε Ελληνα ή Τούρκο αξιωματικό, καθώς και ότι τα στρατιωτικά πλοία από αυτές τις δύο χώρες θα κινούνται εντός των χωρικών υδάτων τους.

Tα κόμματα παίζουν με τη φωτιά

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς 
Τ​​ην κούραση του λαού μας ποιος την υπολογίζει, τις αντοχές του ποιος τις μετράει;
H λέξη απελπισία κυριολεκτεί σε πάμπολλα χείλη. Δοκιμάσαμε όλα τα κόμματα, κυβέρνησαν τη χώρα ή συγκυβέρνησαν όλα – εκτός από τις ιδεοληπτικές ακρότητες και τις γραφικές αποφύσεις. Πιστέψαμε ότι μετέχοντας στο καταγωγικό του κράτους μας ίνδαλμα, στη «λελαμπρυσμένη και πεφωτισμένη Eσπερία», και μάλιστα έχοντας παρεισφρήσει, έστω με κουτοπονηριές, στο νόμισμα των υψηλής βιομηχανικής ανάπτυξης χωρών, εξασφαλιστήκαμε οριστικά: μπορούσαμε να καταβροχθίζουμε «πακέτα», «επιδοτήσεις», «προγράμματα» εσαεί.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: Θέλει να γεμίσει το Αιγαίο τουρκικά πλοία υπό το μανδύα του ΝΑΤΟ


Με τον τρόπο αυτό η Άγκυρα επιχειρεί να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο των περιοχών του Αιγαίου και να αμφισβητήσει την ικανότητα της Ελλάδας να προασπιστεί τα θαλάσσια σύνορα της. 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ