}

29 Φεβρουαρίου, 2016

Καταρρίφθηκε αεροσκάφος από τουρκικά F-16 στα τουρκοσυριακά σύνορα - Μονομαχία τουρκικού και συριακού πυροβολικού (vid, φωτό)

ΕΝΤΑΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ 

του Βασίλη Καπούλα
Ρουκετοβόλα Smerch του συριακού Στρατού κτύπησαν την περιοχή Yayladagi στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, ενώ απ΄ότι φαίνεται ένα συριακό αεροσκάφος παρατήρησης (μάλλον μη επανδρωμένο) κινήθηκε πάνω από μία Μοίρα τουρκικού πυροβολικού , εξοπλισμένης με αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina των 155 χλστ., με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμος στην τουρκική αεράμυνα, να σηκωθούν 14 (!) τουρκικά F-16 για περιπολία και να καταρριφθεί το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΡΑΨΑ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΜΕ! Σήμα κινδύνου στους πολιτικούς από τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMj9bEkV5zLDYpDzqUQqfMgxmf3yf9C6iHA2K89n-LyqLTkayhGFolu82QDLhz-EzDhtAwkeHnrlQ7GgcAOLqJ1nyrdG6ohC4TtRwLTSYVbn2jwzTmGExu6h3EZ4g4HnDFsetjrNJ4scE/s640/
Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του επί της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, προχώρησε ο αγαπημένος των Ελλήνων Στρατηγός ε.α. Δημήτριος Γράψας, προειδοποιώντας τους πολιτικούς να μην αποτύχουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Financial Times: Η Ευρώπη μπαίνει αμετάκλητα στην εποχή της αποσύνθεσης!


Financial Times: Η Ευρώπη μπαίνει αμετάκλητα στην εποχή της αποσύνθεσης!


Υπάρχει τώρα μια πραγματική πιθανότητα το ευρωπαϊκό σύστημα ελέγχου των συνόρων και της μετανάστευσης να καταρρεύσει μέσα σε περίπου 10 μέρες, αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στους Financial Times ο Βόλφγκανγκ Μούνχαου.
Και σημειώνει στις 7 Μαρτίου, οι ηγέτες της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν σύνοδο στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. 

De facto πολιτική επιστράτευση η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» του Μουζάλα

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος 

Οι δηλώσεις Μουζάλα περί του ενδεχομένου να κηρυχθεί σε πρώτη φάση η Αττική σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» χωρίς να αποκλείεται στη συνέχεια η επέκταση του μέτρου σε ολόκληρη τη χώρα, στην ουσία σημαίνουν μια de facto πολιτική επιστράτευση. Κι αυτό μεταφράζεται σε υποχρεωτική παροχή υπηρεσιών από άτομα, οργανισμούς και φορείς που επιτάσσονται, καθώς επίσης και επίταξη πόρων και μέσων που είναι απαραίτητα για την παροχή αυτών των υπηρεσιών. Ακόμη κι αν δεν είναι κάτι τέτοιο σήμερα στις προτεραιότητες του υπουργού, θέλει τα χέρια λυμένα για να φτάσει εκεί αν χρειαστεί.

Ο Αλέξης φέρνει και τα... τανκς!

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος  

Αφού τονίσουμε πως υπάρχει πρόβλεψη (μη δημοσιευμένη) για δημιουργία hotspots σε ολόκληρη σχεδόν την ανατολική Αττική, παραθέτουμε τι προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδας για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, ευελπιστώντας πως η παραπαίουσα σημερινή κυβέρνηση δεν θα διολισθήσει στην αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας στο εσωτερικό της χώρας και στην μείωση των πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.

Oι Γερμανοί ξανάρχονται: Από 1η Μαρτίου αστυνομικοί του Βερολίνου θα πατήσουν "πόδι" σε ελληνικό έδαφοςf

72 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ "ΒΕΡΜΑΧΤ" - ΘΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Οι Γερμανοί ξανάρχονται και μετά από 72 χρόνια (από τον Οκτώβριο του 1944) Γερμανοί αστυνομικοί  θα πτήσουν το πόδι τους ξανά στην Ελλάδα πάλι ως δυνάμεις κατοχής, με την ουσιώδη διαφορά ότι τώρα είναι προσκεκλημένοι!

Stratfor: "Το ΝΑΤΟ δέχθηκε τις θέσεις της Τουρκίας - Όχι σε επαναπροωθήσεις και υπό αμφισβήτηση το status quo στο Αιγαίο"

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ"

Το Stratfor αποδομεί εντελώς τον ρόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, καθώς όπως έχει επισημάνει εδώ και πολύ καιρό το “pronews.gr” η Τουρκία πέτυχε να μην γίνονται επαναπροωθήσεις στα τουρκικά παράλια, αλλά ταυτόχρονα μέσα από την ανάλυση του Ινστιτούτου φαίνεται ξεκάθαρα επίσης πώς η Άγκυρα πέρασε τη γραμμή που ήθελε: Ότι αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο μισό Αιγαίο.

Ελλάς Ελλήνων Τραπεζών...

Η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με τις... Τράπεζες! 

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Μέχρι το 40% του εισοδήματός μας σε αποδείξεις απαιτεί το υπουργείο Οικονομικών για να επωφεληθούμε απ' το αφορολόγητο και τις όποιες(;) φοροελαφρύνσεις.

ΠΩΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Το επαναλαμβανόμενο λάθος της Ελλάδας να θεωρεί υπεύθυνους τους άλλους για ό,τι κακό συμβαίνει
Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Είναι τραγικό για την Ελλάδα να συνεχίζεται το ίδιο λάθος, δηλαδή, να αναζητούμε πάντα τις ευθύνες στους άλλους για ό,τι κακό συμβαίνει στην πατρίδα μας και στον Ελληνισμό.
Τις μέρες αυτές, ενώ η Κύπρος συζητά σε κομματικό και εθνικό επίπεδο την «επόμενη μέρα», αφού ήδη ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό την κρίση, στην Ελλάδα, αντί να αναλύσουμε τα δικά μας λάθη, μια που οι εξωτερικοί παράγοντες και ο κόσμος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΙ, η κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ρίχνουν τις ευθύνες στους «άλλους» και ψάχνουν τους εχθρούς στο εξωτερικό, μια στο ΔΝΤ, μια την Ε.Ε. και μια στην Αυστρία, χωρίς καν ίχνος αυτοκριτικής για τα δικά τους λάθη, που συνέβαλαν στην καταστροφική πορεία στο οικονομικό και το προσφυγικό.

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ - ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΑΛΛΟΙ 10.000 ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ Σε κατάσταση πολιορκίας κηρύσσουν την χώρα για πρόσφυγες-λάθρο: Πρώτα τα έκαναν σκ...τά και τώρα δημιουργούν πολεμική ατμόσφαιρα με κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης

της Χριστίνας Φλάσκου

Σε κατάσταση πολιορκίας, μια φάση πριν την κήρυξη στρατιωτικού νόμου, κηρύσσει η κυβέρνηση ολόκληρες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και ένα τμήμα της Αττικής, για να αντιμετωπίσουν αυτό που προκάλεσαν με την αδυναμία τους: Την μεγαλύτερη εισβολή  που έχει δεχθεί η ελληνική χερσόνησος από την εποχή της καθόδου των Σλάβων τον 8ο αιώνα.

Παράλυτοι ηγέτες και θεσμοί σε επικίνδυνες προκλήσεις


Παράλυτοι ηγέτες και θεσμοί σε επικίνδυνες προκλήσεις


(Φωτ.: 15/10/2015 - Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. Οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών της Ε.Ε. - Για να δώσει λύσεις η σημερινή Ευρώπη στις απειλές που την αποσταθεροποιούν, πρέπει να κοιταχτεί στο εσωτερικό της, να αναθεωρήσει τη σκέψη της και να λειτουργήσει πολιτικά αντί τεχνοκρατικά.)

KΡΙΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΞΙΩΝ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ 

Την 1η Μαρτίου ξεκινούν οι ετήσιες κρίσεις των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με το Νόμο, και η αναξιοκρατία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αναμένεται να τεθεί σε έντονο πειρασμό. Όλοι εύχονται μία άξια στρατιωτική ηγεσία στο σκληρό πυρήνα της κοινωνίας μας, το τελευταίο προπύργιο,  που ενδέχεται εξάλλου να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις και απειλές το 2016.   

Επιφυλακή στο μέτωπο της Θράκης

Ποιοι ανησυχούν ότι ο Ερντογάν, που πιέζεται για παραχωρήσεις στους Κούρδους ανατολικά, θα διεκδικήσει ανταλλάγματα προς τη Δύση 


Από τον Ανδρέα Καψαμπέλη 

Οι εξελίξεις στο Αιγαίο βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, αλλά την ίδια ώρα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται προσεκτικά, σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», κατάσταση επιφυλακής και για τη Θράκη.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ