}

07 Μαρτίου, 2016

Τουρκία: Τι συμβαίνει πραγματικά με τον «μεγάλο ασθενή» !!!

Του Γιώργου Καποπουλου 

Σε κάθε προτομή ή άγαλμα του Κεμάλ, σε κάθε είσοδο δημόσιου κτιρίου, υπάρχουν δύο φράσεις του ιδρυτή της Σύγχρονης Τουρκίας: «Είμαι υπερήφανος να λέω ότι είμαι Τούρκος» και «Ειρήνη στον κόσμο, ειρήνη στη χώρα».

Η στρατηγική σπουδαιότητα του Αιγαίου Πελάγους για την άμυνα της Συμμαχίας

Δρ. Νικόλαος Λ. Μωραΐτης 

Με τις επίκαιρες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, προδιαγράφεται μια νέα κατάσταση για το μέλλον, και για τους κίνδυνους που εγκυμονούν, προβλέπεται νέος ρόλος της τουρκίας, που σχεδιάζει την επεκτατική της πολιτική σε γεωπολιτικά πλαίσια. Ποιά η θέση του Αιγαίου στην νέα νατοική εκστρατεία για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης της κατάστασης;

Σφυροκοπώντας το Ισλαμικό Κράτος και η ανακατάληψη της Μοσούλης - Λιποταξίες τζιχαντιστών, απώλειες εδαφών και αδυναμία διοίκησης του «χαλιφάτου»

Μποζανίνου Τάνια   

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει εδάφη σήμερα σε σχέση με το 2014, όμως η ολοκληρωτική ήττα του στο πεδίο της μάχης απέχει πολύ ακόμη. Σημείο καμπής και ενδεχομένως η αρχή του τέλους για το ISIS θα είναι η ανακατάληψη της Μοσούλης από τις ιρακινές δυνάμεις. Η προετοιμασία για τη «μητέρα όλων των μαχών» εναντίον του ISIS έχει ήδη αρχίσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Μοσούλη θα πέσει σύντομα στα χέρια της Βαγδάτης και της αμερικανικής συμμαχίας.  

Η Ισλαμιστική Δικτατορία του «Σουλτάνου» Ερντογάν


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEir7P7HdNZfYKw3BqlKgenf6dpXITG3yqNltq9NmHpKQQyhRkEEagePEt8s1GKt6Fh0-TC7vcMqBoO2EulhkqIbeNdHUSbOveID8NzBInhyphenhyphen5mTR3-yk5UPTSQkTaqw9YLIz9RlLMa1iugTK/s1600/

Γράφει ο Ανδρέας Γ.Μπανούτσος
Ιδρυτής και Πρόεδρος ΚΕΔΙΣΑ

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η διεθνής κοινή γνώμη πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την νέα απόπειρα του καθεστώτος Ερντογάν για φίμωση της ελευθερίας του Τύπου στην γείτονα χώρα με την κατάληψη από Αστυνομικές δυνάμεις των Γραφείων της μεγαλύτερης ανεξάρτητης Τουρκικής εφημερίδας, της Zaman.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης
Με αφορμή την πρόσληψη ενός αρνητή στράτευσης στον στρατηγικό σχεδιασμό του πρωθυπουργού
Οι έννοιες «στρατηγικός σχεδιασμός» και «στρατηγική πρόβλεψη» μάλλον είναι παντελώς άγνωστες στους Ελληνες πολιτικούς, και ειδικά σε εκείνους που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Ελλάδα. Οχι ότι δεν προβλέπονται τέτοιες θέσεις στον κρατικό και τον κυβερνητικό μηχανισμό. Προβλέπονται, πλην όμως τις καταλαμβάνουν, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, κομματικοί εγκάθετοι, συνήθως άτομα εντελώς άχρηστα και φυσικά μη έχοντα καμία σχέση με την έννοια της στρατηγικής.

Ερντογάν πες «αλεύρι»! – Τελικά δύο αμερικανικές βάσεις στο συριακό Κουρδιστάν!


Ερντογάν πες «αλεύρι»! – Δύο αμερικανικές βάσεις στο συριακό Κουρδιστάν!


Όχι ένα, όπως μέχρι στιγμής γνωρίζαμε, αλλά δύο στρατιωτικά αεροδρόμια κατασκευάζουν οι ΗΠΑ στα κουρδικά εδάφη στη βόρειαΣυρία.

Σύμφωνα με κουρδικά δημοσιεύματα, οι ΗΠΑ λέγεται ότι είναι κοντά στην ολοκλήρωση της ανακατασκευής δύο στρατιωτικών αεροδρομίων στη βόρεια – βορειοανατολική Συρία, στα κουρδικά εδάφη, που θα χρησιμοποιούνται ως αμερικανικές βάσεις.

Ο μοναδικός λόγος της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι ο έλεγχος της ρωσικής παρουσίας

Τελικά δεν θα πάει άδικα το αίμα τους

Εικόνα: Φαήλος ΚρανιδιώτηςΦαήλος Κρανιδιώτης

 Αδέρφια, σας έχω νέα. Η συγκυβέρνηση κουτοπόνηρων χαζοδιεθνιστών και του ψευτοδεξιού καψιμιτζή των hot spots κάνει την πετυχεσιά της εμπλοκής του ΝΑΤΟ όλο και καλύτερη. Εδώ και πέντε μέρες άρχισαν λοιπόν τις περιπολίες τα νατοϊκά πλοία, των μεμέτηδων συμπεριλαμβανομένων.
Και πού περιπολούν, τάχα για να ελέγξουν τις «ροές»; Περιπολούν ΔΥΤΙΚΑ των ανατολικών νησιών μας στο Αιγαίο!

Το ΝΑΤΟ αναλύει την ρωσική παρουσία στην Συρία και ανησυχεί: "Είναι επαγγελματίες και αποτελεσματικοί" [βίντεο]



Η ρωσική ομάδα κρούσης στη Συρία έχει επιδείξει αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό, σύμφωνα με γερμανικό περιοδικό επικαλούμενο εμπιστευτική ανάλυση του ΝΑΤΟ.

Είμαστε ξοφλημένοι για τους Ευρωπαίους - Εικόνες μικρασιατικής καταστροφής στην Ελλάδα του 2016

Το κλείσιμο του «βαλκανικού διαδρόμου» για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αναμένεται να ανακοινώσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής Der Standard. Kι αυτό σαν μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί η Μέρκελ από το πολιτικό στραπάτσο.

ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΩΝ-ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΛΠ.

 ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ

Πρωτοφανής καθυστέρηση παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στις κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς παρόλο που η σύγκλιση του νέου Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου ξεκίνησε από την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Προωθείται σχέδιο ίδρυσης “μουσουλμανικών πόλεων” στην Ευρώπη

"Αφομοίωση" ποιού από ποιον; 
Ποιούς και πως εξυπηρετεί ο εξισλαμισμός της Ευρώπης;

Ανάλυση: Περιοδικό Focus με πληροφορίες από την Le Monde Diplomatique
Aπόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Aλλαγή Πληθυσμού - Φεύγουν οι Έλληνες, έρχονται οι λαθρομετανάστες

  • Οι λαθρομετανάστες/πρόσφυγες στα σχολεία.
  • Οι λαθρομετανάστες/πρόσφυγες στα πανεπιστήμια.
  • Οι λαθρομετανάστες/πρόσφυγες στις παιδικές κατασκηνώσεις.
  • Οι λαθρομετανάστες/πρόσφυγες στα ξενοδοχεία.
  • Οι λαθρομετανάστες/πρόσφυγες στα χωριά.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ