}

14 Μαρτίου, 2016

ΑΥΤΟΣ είναι ο χάρτης που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν οι Τούρκοι…

 Τα "νόμιμα" θαλάσσια σύνορα των Δωδεκανήσων. Ο χάρτης της συνθήκης της Λωζάνης ‏ Τουλάχιστον να γνωρίζουμε εμείς. Γιατί οι Τούρκοι δεν θέλουν να πάμε σε διεθνή δικαστήρια για το Αιγαίο.

Πέντε νέα όπλα δοκιμάζουν οι Ρώσοι στη Συρία !!

Προβάλλονται από πρακτορεία και τηλεοπτικά δίκτυα

Ο Χίτλερ «δοκίμασε στην πράξη» τα (τότε) νέα όπλα του, τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα «στούκας» στον εμφύλιο ισπανικό πόλεμο, στην δεκαετία του '30. Οι Αμερικανοί «δοκίμασαν στην πράξη» τις βόμβες ναπάλμ στον πόλεμο της Κορέας τη δεκαετία του '50 και δέκα χρόνια αργότερα τα χημικά αέρια καταστροφής των δασών στον πόλεμο του Βιετνάμ.Τώρα είναι η σειρά των Ρώσων να «δοκιμάσουν στην πράξη» τα νέα όπλα τους. Η Συρία είναι η...ευκαιρία. Τις τελευταίες ημέρες ρωσικές εφημερίδες, πρακτορεία και τηλεοπτικά δίκτυα προβάλουν «Τα πέντε ρωσικά όπλα που έκαναν το ντεμπούτο τους στη Συρία». Αυτά είναι:

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ "ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" Παρέμβαση από τους Rothschild: "Έρχεται οικονομική κατάρρευση μέσα στο 2016" - Απειλούν ευθέως και την Ρωσία (vid)



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Παρέμβαση για μια μεγάλη οικονομική κρίση-κατάρρευση που έρχεται εντός του 2016 έκανε ο "πατριάρχης" της ισχυρότερης οικογένειας του πλανήτη Jacob Rothschild, προκαλώντας ταραχή στις παγκόσμιες αγορές καθώς έστειλε ανοιχτή επιστολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέροντας ότι «το 2016, η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία και στις χρηματοπιστωτικές αγορές συνεχίζει να επιδεινώνεται, και το πιο δύσκολο έργο έχουν οι χώρες που εξαρτώνται από τις τιμές των εμπορευμάτων» και απειλώντας την "ενοχλητική" για τους Αμερικανούς, Ρωσία.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥΣ Η ΚΙΝΑΡΟΣ - ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ - Προς εξαγωγή της τουρκικής κρίσης στο Αιγαίο: "Ευχαριστούμε για την βίζα, θα καταλάβουμε τα νησιά τα οποία μας ανήκουν

του Βασίλη Καπούλα

Oι Τούρκοι αποφασίζουν να εξάγουν την εσωτερική τους κρίση στο Αιγαίο και μας ευχαριστούν για το "δώρο" ενώ ομολογούν πως με την υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία προβλέπει την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων υπηκόων εντός της ελληνικής επικράτειας θα καταλάβουν τα ελληνικά νησιά τα οποίας τους "ανήκουν" λέγοντας επί λέξη "τούρκοι πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά μας τα οποία είναι υπό ελληνική κατοχή" ενώ σημαδεύουν πλέον και την Κίναρο!

Ρωσία: "Ναι, ο Β.Πούτιν έρχεται Ελλάδα - Θέσαμε ζήτημα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία"


 του Βασίλη Καπούλα

"Ναι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα επισκεφτεί την Αθήνα" ανακοίνωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Sergei Prikhodko και τόνισε πως τέθηκε το ζήτημα της εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία! Παράλληλα προχώρησε σε μομφή για τον τρόπο μετάδοσης των ειδήσεων στην χώρα μας!

Λαβρόφ: Η Τουρκία μπήκε στη Συρία

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά της Τουρκίας προχώρησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέϊ Λαβρόφ, κατηγορώντας την ότι έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις εντός του συριακού εδάφους, καταγγελίες οι οποίες, όπως επισημαίνουν, πολιτικοί αναλυτές θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η δύση της Δύσης



Γράφει ο Γιώργος Κ. Κυρμελής

Ἡ Μετανάστευση. Τό διαιώνιο κῦμα. Ἀνατολή-Δύση. Πέρσες, Ἄραβες, Βούλγαροι, Κομάνοι, Οὐιγοῦροι, Σελτζοῦκοι, Ὀθωμανοί καί ἄλλοι, ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός. Στούς ἀρχαίους χρόνους ὁ Μαραθώνας κι οἱ Πλαταιές. Τό ἀδιαπέραστο αὐλάκι. Στούς Μέσους χρόνους ἡ Μεγάλη Ρωμανία, ἡ Μεσαιωνική μας αὐτοκρατορία, μέ τεράστιους ἀγῶνες κράτησε τούς εἰσβολεῖς,

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ