}

28 Μαρτίου, 2016

Klefto-banks και apateones-govs - Πως θα διαγράψετε το δάνειό σας...

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Το τι συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κοινωνία, με τα μνημόνια και τα δάνεια των τραπεζών, είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, γνωστό σε όλους. Και όμως, μέσα στον γενικό ορυμαγδό των μνημονίων, τον συνεχή βομβαρδισμό των νέων φορολογικών μέτρων (αντίθετα σε κάθε κανόνα της οικονομίας και της κοινής λογικής), ξεχάσαμε να ασχοληθούμε με τις πλέον σημαντικές και ξεχασμένες ερωτήσεις:

Το γκρίζο σχέδιο των Τούρκων για το Αιγαίο


Πως το "βαθύ κράτος" αξιοποιεί
το προσφυγικό κόντρα στη συμφωνία

Ένα επικίνδυνο «ηφαίστειο» σχηματίζεται, καθώς επιχειρεί κανείς να συνθέσει το παζλ του προσφυγικού προβλήματος, που απλώνεται σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια από το ανατολικό Αιγαίο μέχρι την Αττική, την κεντρική Ελλάδα και Μακεδονία, με αποκορύφωμα την Ειδομένη.

Aσπίδα Προστασίας στον Εβρο η αντιαρματική τάφρος. - Ολη η αλήθεια για τον πολυσυζητημένο φράχτη



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΜΑΝΑΚΑΝΑΤΑΣ
Πριν από περίπου μια πενταετία είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητο ή σε κάθε περίπτωση δεν είχε δοθεί η δοθεί η δέουσα προσοχή σε ένα ρεπορτάζ του SPIEGEL-Online με τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να κατασκευάσει τάφρο κατά των μεταναστών» και υπότιτλο «Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες πέρασαν πέρσι από την Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη».

Κράτος - Γαβριέλλα...

Με κυβέρνηση-τσατσά!

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος  
Όλο και περισσότερο θυμίζει η κυβέρνηση αυτή μάζωξη αποτυχημένων κωμικών της stand-up comedy, όπου ο καθένας με την σειρά του βγαίνει να πεί τα δικά του μπας και γοητεύσει το κοινό, και εισπράξει κανα χειροκρότημα.

«Τείχη» από πρόσφυγες

Το πονηρό σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν
Αποτέλεσμα εικόνας για «Τείχη» από πρόσφυγες
Του Σάββα Καλεντερίδη

Η 29η Απριλίου είναι μια σημαντική ημέρα για τους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Τουρκία. Κι αυτό γιατί συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τότε που έγινε η πρώτη καταγραφή σε τουρκικό έδαφος προσφύγων που έφυγαν από τη Συρία, προτού καν πέσει ούτε μια σφαίρα, και με βάση τον υφιστάμενο νόμο δικαιούνται να καταθέσουν αίτηση για να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ