}

01 Απριλίου, 2016

Ο κ. «ναι σε όλα»

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Μετά το τέλος της προχθεσινής καθυστερημένης αποκριάτικης φιέστας στη Βουλή, η πραγματικότητα χτυπάει πλέον σαν τη βαριά και σκοτεινή μοίρα την πόρτα της κυβέρνησης, όπως τη χτυπάει επί τόσο καιρό στην πόρτα της χώρας, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση παρατεταμένου πολυέξοδου καρνάβαλου.

Προσπάθεια για Ανταλλαγή του Μεταναστευτικού με το Όνομα της Μακεδονίας !!!!

Γράφει ο Χρήστος Καλογερόπουλος - Βαλκάνιος

Τελικά απ’ότι φαίνεται μόνο τυχαίος δεν είναι όλος αυτός ο θόρυβος τελευταία για το όνομα της ΠΓΔΜ. Όλες αυτές οι αναφορές από κυβερνητικά στελέχη που φαινόντουσαν τυχαίες, αν τις συνδυάσουμε με την συνέντευξη του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα Μάθιου Νίμιτς, μάλλον μας οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα. Δηλαδή πως γίνεται ο Νίμιτς να ζητάει τώρα λύση στο όνομα για να διευκολυνθεί η λύση του προσφυγικού, ενώ προ ημερών ο Έλληνας υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής αποκάλεσε τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.

Καλό μήνα Ελλάδα... Που τέτοια τύχη!!!

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας 
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός 

Η γιορτή του ψεύτη σήμερα... Μακάρι να ήταν όλα αυτά που ζούμε σήμερα ψέμματα αλλά δεν είναι. Και δεν ζούμε και λίγα! Κατ’ αρχήν είμαστε ένα βήμα από του να γίνουμε εμπόλεμη ζώνη με όλους αυτούς που οι καλοί μας γείτονες Τούρκοι μας φόρτωσαν.

Ε. Ο. Κ. Α - Έναρξη του Αγώνα την 1η Απριλίου 1955 (Αφιέρωμα) (Δεν ήταν Πρωταπριλιάτικο ψέμα)

Στις 15 Ιανουαρίου 1950, η Εθναρχούσα Εκκλησία Κύπρου πραγματοποίησε Δημοψήφισμα, στο οποίο ο Ελληνικός Κυπριακός λαός ψήφισε την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, σε ποσοστό 95,7%. Οι Άγγλοι, όμως, τήρησαν και πάλι αρνητική στάση. Στις 28 Ιουλίου 1954, ο Υφυπουργός Αποικιών, Χένρυ Χόπκινσον, ανέφερε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η Κύπρος είναι περιοχή με στρατηγική αξία, και γι' αυτό ουδέποτε θα τύχει αυτοδιάθεσης. Η Ελλάδα, με αίτησή της στον Ο.Η.Ε., το 1954, ζήτησε, από τον Οργανισμό, την «Εφαρμογήν, της αρχής των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών, στην περίπτωσιν του λαού της Κύπρου». 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ