}

26 Απριλίου, 2016

Όλοι οι δωσίλογοι και φιλοναζιστες που έδρασαν στη κατοχή: Τρανταχτά ονόματα!! ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ!!!

 Παραθέτουμε μια λίστα με Έλληνες δωσίλογους, γερμανόφιλους και φιλοναζιστές που έδρασαν στην περίοδο της κατοχής. Για να μπορέσουμε να τη φτιάξουμε, χρειαστήκαμε αρκετό χρόνο και ψάξαμε σε διάφορα ιστορικά βιβλία, ώστε να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε. Η συγκεκριμένη λίστα
δωσιλόγων αποτελείται από άτομα και από οργανώσεις. Δεν είναι πλήρης και δεν θα μπορούσε να είναι. Είναι όμως ενδεικτική και είναι η μεγαλύτερη λίστα που θα μπορούσατε να βρείτε.

Η ''Διεθνής'' των αποβρασμάτων...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Αυτές τις μέρες έχουμε χορτάσει φήμες.
Απ΄το ότι κλείνει ένα απ' τα μεγάλα και πιό επικίνδυνα για τον λαό κανάλια, μέχρι του ότι παραιτείται η κυβέρνηση, ή ότι πάμε σε εκλογές ή δημοψήφισμα.

Ο ανθέλληνας δράκος

Ο ανθέλληνας είναι γέννημα και θρέμμα μαζί μανιασμένου δράκου, ότι Ελληνικό και να δει μπροστά του θα το κατακάψει, έτσι είναι ο δράκος φίλε μου, ανθέλληνας για πάντα, δεν πτοείται, δεν αλλάζει, απεναντίας, όσο του δείχνεις πόσο βάρβαρος και πόσο εχθρός της χώρας είναι, τόσο μεγαλώνεις την ανθελληνική του επιθυμία.

Δυο μέρες δύσκολες στο Αιγαίο αύριο και μεθαύριο…

Με NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, προχώρησε στη δέσμευση μιας εκτεταμένης περιοχής που ορίζεται από τις ελληνικές νήσους Χίο, Λέσβο, Σκύρο και Ψαρά για την εκτέλεση άσκησης έρευνας και διάσωσης (SAR: Search and Rescue) για αύριο και μεθαύριο, πιστή στην πολιτική της αμφισβήτησης της ελληνικής δικαιοδοσίας στον τομέα στο Αιγαίο.

Σαμποτάζ στον ελληνικό τουρισμό - Δεν δίνουν βίζες στους Ρώσους τουρίστες για να έρθουν στην Ελλάδα


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σαμποτάζ στον ελληνικό τουρισμό πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Μόσχα αφού η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τα εκατομμύρια των Ρώσων τουριστών καθώς το ελληνικό Προξενείο αδυνατεί ως φαίνεται να διεκπεραιώσει την έκδοση βίζας εγκαίρως για τους Ρώσους πολίτες που έχουν σχηματίσει «ουρές». 
Σε μια κρίσιμη περίοδο που η Ελλάδα έχει ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης έχουμε τέτοια δυσφημιστικά κρούσματα.

Λίστα ιστοσελίδων που διαθέτουν δωρεάν ελληνικά ηλεκτρονικά βιβλία



    
Διαβάστε online ή κατεβάστε δωρεάν βιβλία (free ebooks). Ψηφιακά βιβλία σε Pdf & epub
  •  eBooks4Greeks – http://www.ebooks4greeks.gr ~ Δωρεάν βιβλία online ~ Free ebooks download
  • taexeiola – http://taexeiola.blogspot.gr - ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – Σχολικά βιβλία – Βοηθήματα – Λυσάρια
    Ψηφιακό σχολείο - Δωρεάν ηλεκτρονικά βοηθήματα, λυσάρια, σχολικά βιβλία δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, εκπαιδευτικό υλικό, βιντεομαθήματα.

Ταυτόχρονη επίθεση σε Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο. - Μπορεί η Ελλάδα να την αναχαιτίσει;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΜΑΝΑΚΑΝΑΤΑΣ
Τα γεγονότα του 1974 με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ήταν το σημείο που έκανε την Ελλάδα να αντιληφθεί με τον χειρότερο τρόπο ότι η τουρκική απειλή ήταν ένα μείζων πρόβλημα. Οι απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν από το ’74 και μετά οδήγησαν στην μεταφορά δυνάμεων – κυρίως αρμάτων – στην Θράκη και στην ενίσχυση με στρατεύματα και οπλικά συστήματα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

XΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ - O Tσίπρας θα μας αναγκάσει να ξεχάσουμε τον τραγικό Γιώργο Παπανδρέου

Αρθρο-κόλαφος κατά του πρωθυπουργού από τον Μιχάλη Ιγνατίου
Με ένα άρθρο καταπέλτη κατά του σημερινού πρωθυπουργού ο έγκριτος δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου τον αναδεικνύει σε χειρότερη περίπτωση από τον ΓΑΠ. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που θα μάς “αναγκάσει να ξεχάσουμε τον τραγικό Γεώργιο Παπανδρέου…”

Πόσοι βουλευτές και υπουργοί, που αν ήταν απλοί πολίτες θα κάθονταν στο εδώλιο του κατηγορουµένου - Εκπρόσωποι του έθνους ή συντεχνίας;


Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου στο Enikos.gr.

Μπορεί η διάταξη για την εξαίρεση πρώην βουλευτών και δηµάρχων από τις προβλέψεις του νέου ασφαλιστικού νοµοσχεδίου τελικά να αποσύρθηκε «µε εντολή του πρωθυπουργού», µετά τις οξύτατες αντιδράσεις που ξέσπασαν, αλλά η ζηµιά για τον ήδη απαξιωµένο πολιτικό µας κόσµο είχε γίνει.

Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια χώρα που ποτέ δεν χάθηκε το εθνικό της DNA - Εξαιρετικη Συνέντευξη

Αποτέλεσμα εικόνας για βογιατζής γιάννης
Οι έλληνες πολιτικοί πρέπει να μοιάσουν στους έλληνες καλλιτέχνες

Ξανά, τώρα στα 88 του χρόνια, στο Εθνικό Θέατρο ο Γιάννης Βογιατζής, που όπως λέει, εκεί είναι το «πάρκινγκ» μου...

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ