}

07 Μαΐου, 2016

ΑΣΤΑΘΜΗΤΗ ΑΠΕΙΛΗ - Ο απρόβλεπτος Ερντογάν και το ενδεχόμενο πολεμικής αντιπαράθεσης

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο απρόβλεπτος Ερντογάν και το ενδεχόμενο πολεμικής αντιπαράθεσης
Ακόμη και την τελευταία πενταετία, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος της ευρωπαϊκής απομόνωσης και της ολικής οικονομικής καταστροφής, η ισλαμική Τουρκία δεν μπήκε στον πειρασμό να εκμεταλλευτεί την ατμόσφαιρα, αμφισβητώντας εμπράκτως την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Μουσουλμανόπαιδα από τη Θράκη στην Προύσα «με όλα τα έξοδα πληρωμένα»

Αρ.Μάτιος


Συνεχίζεται χωρίς σταματημό το «παιδομάζωμα» μουσουλμανόπαιδων από τους τουρκόψυχους που δρουν στη Θράκη. Δεκάδες μαθητές της γ' λυκείου απο την Κομοτηνή μεταφέρθηκαν πριν από λίγες ημέρες, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής, στην Προύσα, όπου ξεναγήθηκαν στο πανεπιστήμιο Ουλούνταγ.

Stratfor: Ο Ερντογάν θέλει εξουσία με οποιοδήποτε κόστος

Στα ήδη «ανοικτά» μέτωπα του Ερντογάν έρχεται να προστεθεί τώρα και η «πάλη εξουσίας» με τον Νταβούτογλου. Οι φιλοδοξίες του Τούρκου προέδρου και πώς οι κινήσεις του επηρεάζουν τη στρατηγική εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Η Ικαρία, οι Τούρκοι και η ΜΟΜΑ!


ikaria
Του ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΖΟΥΜΗ*
Υποστρατήγου ε.α 

Πριν από λίγες ημέρες, ο ΥΕΘΑ εγκαινίασε στην Ικαρία το πρώτο έργο της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» (πρώην ΜΟΜΑ), που αφορά τη διάνοιξη και βελτίωση δρόμου που συνδέει το Καρκινάγρι με το Μαγγανίτη στο νότιο τμήμα του νησιού. Στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, αφού εξήρε το πολυποίκιλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και αναφέρθηκε στις «μπλε ζώνες» μακροζωίας του νησιού, επεσήμανε ότι : «Η Ικαρία θα ενισχυθεί με ένα νέο σχεδιασμό, διότι αποτελεί, όπως έχουμε δει, έναν από τους στόχους των απέναντι». 

Σενάρια πραξικοπήματος στην Τουρκία - Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσω της αλλαγής Συντάγματος (φωτό, vid) - ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΕ: «ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ»

του Βασίλη Καπούλα
Σενάρια πραξικοπήματος στην Τουρκία μελετούν πολλά think tank σε ΗΠΑ-Ισραήλ ενώ επισημαίνουν πως αυτό μπορεί να γίνει σύντομα ίσως και πριν την αλλαγή του Σύνταγματος της Τουρκίας το οποίο προβλέπει την απαλειφή της φράσης "Τούρκος πολίτης" οδηγώντας στην "αναβίωση" της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ίσως γι αυτό χτες ο Ρ.Τ.Ερντογάν είδε τον διοικητή της ΜΙΤ και τον Τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ Χ.Ακαρ .

Όλη η αλήθεια για το Ισλάμ σε 44 λεπτά!

Ο Dr. Bill Warner αποκαλύπτει τα φριχτά στατιστικά μιας θρησκείας που εξαπλώθηκε στον κόσμο με το ξίφος και παρουσιάζει τα αποτελέσματα μιας σπουδαίας έρευνας σχετικά με τα 1400 χρόνια του Ισλάμ.
Δείτε πως πως δημιουργήθηκε και πως επεκτάθηκε το Ισλάμ στον κόσμο.

Γιατί καρατομήθηκε ο Νταβούτογλου

Το γαϊτανάκι των διαφωνιών με τον Ερντογάν που οδήγησε στην «καθαίρεση»
Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι σε εξέλιξη διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην πολιτική περιθωριοποίηση του 64ου πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Διετέλεσε πρωθυπουργός στην 62η, 63η και 64η κυβέρνηση της Τουρκίας. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, που θεωρείται ο ιθύνων νους του νεοοθωμανικού οράματος, κάθισε στη θέση του πρωθυπουργού και του προέδρου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης 21 μήνες, στην οποία διαδέχτηκε τον Ταγίπ Ερντογάν, που είχε τη θέση αυτή για 13 χρόνια, ως το 2014.

Περικοπές συντάξεων ύψους 3,5 δισ. ευρώ έως και το 2019

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ



Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κατέθεσε στη Βουλή αναλογιστικές μελέτες, καθώς και την οικονομική μελέτη βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σημαντικές περικοπές συντάξεων, κύριων και επικουρικών, κατά 3,5 δισ. από φέτος μέχρι και το 2019 φωτογραφίζουν οι αναλογιστικές μελέτες που μαζί με την οικονομική μελέτη βιωσιμότητας του συστήματος κατατέθηκαν χθες, στη Βουλή, από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Μάλιστα, οι μελέτες δείχνουν ότι παρά τις περικοπές δαπανών, ήτοι υψηλές κύριες, επικουρικές, εφάπαξ, μερίσματα και νέες συντάξεις, αλλά και τις αυξήσεις εισφορών, το σύστημα συνεχίζει να είναι επικίνδυνα ελλειμματικό.

Τα δέκα μυστικά του Facebook Messenger που πρέπει να ξέρετε

Με 900 εκατομμύρια χρήστες, το Facebook Messenger είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές εκεί έξω. Είναι, επίσης, κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων.
Τα δέκα μυστικά του Facebook Messenger που πρέπει να ξέρετε
Τα νέα χαρακτηριστικά σας επιτρέπουν να επικοινωνείτε ευκολότερα με πολλά άτομα ταυτόχρονα, να κάνετε τις συναλλαγές σας και να παίζετε.
Δείτε μερικές συμβουλές για το Facebook Messenger που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο, να οργανώσετε τις συνομιλίες σας και πολλά άλλα.

Στις 8.636 ευρώ πέφτει το αφορολόγητο για άγαμους!

Στις 8.636 ευρώ πέφτει το αφορολόγητο για άγαμους!Με τα παιδιά συνδέεται το αφορολόγητο όριο σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε. Στα 8.636 ευρώ βουτά για τους άγαμους, ανεβαίνει στις 8.863 για το ένα παιδί. «Μπόνους» για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Τι αλλάζει στους συντελεστές για μικρομεσαίους.

Πέραν όμως της αναμενόμενης -παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσειςτου Ευκλείδη Τσακαλώτου- νέας συρρίκνωσης του αφορολογήτου, η κυβέρνηση επέλεξε να επιβαρύνει δραστικά και τις μικρές επιχειρήσεις με αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στο 29%, έναντι 26% που ισχύει σήμερα για κέρδη έως 50.000 ευρώ και 33% για υψηλότερα ποσά.

Greeks strike as new reforms loom on tax and pensions - Reuters

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ