}

16 Μαΐου, 2016

«Ξύπνησαν» οι ήρωες των οχυρών της Γραμμής Μεταξά!

Η εντυπωσιακή αναπαράσταση των μαχών ξεχώρισε μεταξύ των εκδηλώσεων μνήμης στις Σέρρες
Ρεπορτάζ
Αγγελος Σκορδάς
«Τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται!» Η ιστορική αυτή φράση του διοικητή του οχυρού Ρούπελ, ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου, δόνησε πάλι το περασμένο Σάββατο την ατμόσφαιρα στα βόρεια του νομού Σερρών, εκεί όπου πριν από 75 χρόνια μια χούφτα άνδρες, επιφορτισμένοι με το καθήκον της διατήρησης της ακεραιότητας της χώρας, ύψωσε το ανάστημά της στην πανίσχυρη ναζιστική πολεμική μηχανή.

Εντονη αντίδραση ΥΠΕΞ για τα περί «τουρκικής συνείδησης» στη Δυτική Θράκη

Την έντονη αντίδραση της Ελλάδας προκάλεσε η δημοσίευση πληροφοριών σε τουρκικές εφημερίδες για διενέργεια στη Σαμψούντα συνεδρίου με τον τίτλο «Η τουρκική ταυτότητα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης», όπου, μεταξύ άλλων, ομιλία απηύθυνε και ο ψευδομουφτής, Αχμέτ Μέτε.

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΤΑΞΥ «ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ»! - Η επιχείρηση περικύκλωσης της Ρωσίας και ο ρόλος που θα παίξει η Ελλάδα

            
Σάββας Καλεντερίδης 

Η επιχείρηση γεωπολιτικής περικύκλωσης της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ και τη Δύση γενικότερα άρχισε την επομένη της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρήκε τη Σοβιετική Ενωση στην καρδιά της Ευρώπης, και συνεχίζεται έως σήμερα. Σε πρώτη φάση η επιδίωξη ήταν να απωθηθεί από την κεντρική Ευρώπη η ρωσική επιρροή και να χάσει τα κεκτημένα η Σοβιετική Ενωση. Η φάση αυτή έχει ολοκληρωθεί με την επανένωση της Γερμανίας και την είσοδο στο ΝΑΤΟ των χωρών της ανατολικής Ευρώπης που άλλοτε ανήκαν στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

Τι θα γίνει τελικά με τον ψευδομουφτή;

Του Αλέξανδρου Δρίβα 

Δε γίνεται να ασχοληθεί κανείς πλέον με τα ελληνο-τουρκικά και να μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία του. Η μερίδα που μπορεί και παραμένει «ψύχραιμη», είναι εκείνη που με ζέση καλούσε όλον τον ελληνικό λαό, να ξεχάσει ό,τι ήξερε για τα ελληνο-τουρκικά και να ατενίσει το μέλλον που είναι γεμάτο ευκαιρίες για τις δύο χώρες. Οι ίδιοι που πίστευαν στον δημοκρατικό φιλελευθερισμό (σύμφωνα με τον οποίον οι δημοκρατίες δεν πολεμούν μεταξύ τους)  κατα τραγική ειρωνεία, έκαναν μια εξαίρεση για την Τουρκία...κατά τον ίδιον τρόπο που η Τουρκία θεωρεί τη Θράκη, το Αιγαίο, τα Νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο ως «εξαιρέσεις» για το Διεθνές Δίκαιο.

1944...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Όταν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και μετά την κατάληψη της Κριμαίας από τους ναζί, οι  τάταροι της Κριμαίας, αλλά και της Ουκρανίας τάχτηκαν στο πλευρό των κατακτητών για να διαπράξουν μαζί τα φοβερά τους αίσχη εναντίον του ουκρανικού λαού, και της ανθρωπότητας γενικότεραο ''πατερούλης''  Στάλιν αφού νίκησε και έδιωξε απ' την χώρα του τους γερμανούς ναζιστές, τσίμπησε απ' τ' αυτί τους τάταρους και τους έστειλε στου διαόλου την μάνα, κάπου στην ενδοχώρα.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ.

Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης*
 Τον τελευταίο καιρό και με αφορμή τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται από την Ελληνική κυβέρνηση , για την εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων, ακούγεται από μερίδα πολιτικών, δυστυχώς από μεγάλο φάσμα του πολιτικού χώρου διάφορες αντιλήψεις, περί μείωσης του αμυντικού προϋπολογισμού της πατρίδος , όπως παλαιότερα (αντί ενός Μιράζ να κάνουμε ένα νοσοκομείο), προφανώς για να μην εφαρμοστούν περισσότερα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής, όπως απαιτούν οι ¨λεγόμενοι δανειστές¨ μας,  που αν μη τι άλλο εμπεριέχουν τουλάχιστον τα στοιχεία της άγνοιας κινδύνου και της ελλιπούς ενημέρωσης και του ανόητου λαϊκισμού , για να μην υποθέσουμε άλλο τίποτα βαρύτερο και εθνικά επιλήψιμο. 

Η Γερμανία χαστουκίζει Ερντογάν και καταδικάζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Η Γερμανία χαστουκίζει Ερντογάν και καταδικάζει τη Γενοκτονία των ΑρμενίωνΣτις 2 Ιουνίου η γερμανική Βουλή αναμένεται να εγκρίνει ψήφισμα με το οποίο «καταδικάζεται» η Γενοκτονία των Αρμενίων, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του «Der Spiegel».
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το ψήφισμα προωθείται παρά τις σχετικές διαμαρτυρίες της Άγκυρας.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ! Σκάνδαλο EBU: Οταν η Eurovision δικαιώνει τον Αδόλφο Χίτλερ, τους Ναζί και τους Τάταρους μακελάρηδες

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Τους συνεργάτες του Αδόλφου Χίτλερ και της ναζιστικής Γερμανίας επέλεξε η Eurovision να υποστηρίξει με ένα πολιτικό τραγούδι που μιλά για την "εκτόπιση των Τατάρων της Κριμαίας" από τον Στάλιν.
Είναι απίστευτο, αλλά από την EBU, κατ'αρχήν, εγκρίθηκε και εν συνεχεία αναδείχθηκε πρώτο ένα τραγούδι το οποίο "θρηνεί" για την ποινή που είχε επιβάλλει στους συνεργάτες των Γερμανών στον Β'ΠΠ τους Τάταρους της Κριμαίας η σοβιετική κυβερνηση!

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ