}

17 Μαΐου, 2016

Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας καταγγέλλει επιχείρηση αρπαγής της γης της!!

A sunset at the seaside of Gjiri i Lalzit near Durres, Albania. EPA, ARMANDO BABANI
Στα αλβανικά δικαστήρια έχουν προσφύγει δήμοι και κοινότητες της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, διεκδικώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας στην μεθοδευμένη -όπως καταγγείλουν- υφαρπαγή δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων λιβαδιών,
δασών και καλλιεργήσιμης γης από Αλβανούς, οι οποίοι με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτιά εμφανίζονται ως δήθεν ιδιοκτήτες.

Αγωγή κατά Έλληνα πιλότου για κατάρριψη τουρκικού F-16 και παραβίαση τουρκικών νόμων!


Eλληνικό μαχητικό Mirage 2000-5. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


Δικαστική συνδρομή ζητά με έγγραφο του ο Εισαγγελέας της Άγκυρας από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Αθήνα, ώστε να κινηθεί δικαστική διαδικασία αγωγής αποζημίωσης κατά πιλότου της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (στο έγγραφο αναφέρεται το όνομα του) τον οποίο κατηγορούν για την κατάρριψη τουρκικού F16 στις 8 Οκτωβρίου 1996 και μάλιστα με πύραυλο! 

Αντίο παιδί μου, ντρέπομαι που σε μεγάλωσα ως Έλληνα

Όλο το δράμα της Ελλάδας σε μιαν ανάρτηση στο Facebook: 
«Ντράπηκα την ώρα που έφευγες, γιατί σας μεγάλωσα με αρχές και ιδανικά και δεν σας δίδαξα πώς να κλέβετε και να λέτε ψέματα. Σας δίδαξα να αγαπάτε την πατρίδα και το χώμα που πατάτε. Συγγνώμη, έσφαλα», έγραψε μια Ελληνίδα μάνα στον γιο της, που έφυγε από τη χώρα του για να δουλέψει στο εξωτερικό.

Χούντα Ιμαλαϊων...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Τί γίνεται στην Γαλλία;  Εξέγερση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Πώς; Με τεράστιες συγκεντρώσεις, με πορείες, και εκτεταμένα επεισόδια αφού οι γαλλικές δυνάμεις καταστολής χτυπάνε στο ψαχνό. Πόσο καιρό γίνεται αυτόΠολύ καιρό. Κοντεύει μήνας.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κρατάει ζωντανή την μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων (βίντεο)


Οπτικοακουστική δημιουργία με θέμα την Γενοκτονία των Ποντίων και την ημέρα μνήμης του γεγονότος  έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
 Την τιμή που αρμόζει στις 353.000 θύματα της Γενοκτονίας επιφυλάσσει και φέτος η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), η οποία διοργανώνει την κεντρική της εκδήλωση ανήμερα της επετείου, την Πέμπτη 19 Μαΐου στο Σύνταγμα.

«Σεισμός» στην Άγκυρα: Δημοσιεύτηκαν οι χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας - Τί προβλέπουν για Στενά και Μ.Ανατολή (φωτό, vid) - ΠΡΟΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ SYKES PICOT ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ!


του Βασίλη Καπούλα
Σεισμός έχει προκληθεί στην Άγκυρα από τους χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας που δημοσίευσαν οι New York Times εν μέσω των συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή. Οι χάρτες δείχνουν να ιδρύεται ανεξάρτητο Κουρδιστάν, η Αρμενία να επεκτείνεται ανατολικά ενώ ιδρύονται δυο διεθνείς ελεύθερες ζώνες, μια στη Σμύρνη και άλλη μια στα Στενά και στο Βόσπορο που τίθενται υπό διεθνή έλεγχο. Η Συρία, διατηρεί την εδαφική της ακεραιότητα ενώ ιδρύεται και μια αυτόνομη περιοχή στο Λίβανο υπό την επικυριαρχία της.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ