}

30 Μαΐου, 2016

Ανοίγει ξανά ο φάκελος του σμηναγού της ΠΑ, Κώστα Ηλιάκη - Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Κώστα Ηλιάκη, που έχασε τη ζωή του στις 23 Μαΐου 2006, όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, ύστερα από επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξανανοίγει τον φάκελο της υπόθεσης, που είχε κλείσει ως «ατύχημα».

«Λύσσα» στον γερμανικό Τύπο με την επίσκεψη Β.Πούτιν: «H Eλλάδα θέλει να απελευθερωθεί από τους δανειστές» - «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΛΘ ΚΑΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
«Λύσσα» έχει πιάσει τον γερμανικό Τύπο για την πρόσφατη επίσκεψη του Β.Πούτιν την Ελλάδα όπου έτυχε υποδοχής «σούπερσταρ» από τον ελληνικό λαό και τους αγιορείτες Μοναχούς με σαφή αναφορά στο γεγονός ότι «η Ελλάδα θέλει να απελευθερωθεί από τους δανειστές» και βρίθουν σωρείας ειρωνικών σχολίων κατά του Α.Τσίπρα και της χώρας επειδή «τολμάει» να έχει καλές σχέσεις με την ομόδοξη Ρωσία και επιδιώκει ως ανεξάρτητη οντότητα να προσελκύσει επενδύσεις από την Μόσχα.

Τι γύρευαν στην Πόλη ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κύπρου;

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Είναι να απορεί κανείς για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται όσοι ασκούν και εκπονούν πολιτική στην Αθήνα και τη Λευκωσία. Βεβαίως, για να είμαι δίκαιος, στην πρωτεύουσα της Κύπρου θα βρεις και δύο-τρεις των οποίων ο εγκέφαλος κατεβάζει μερικές καλές ιδέες που βγάζουν νόημα. Μου φαίνεται ότι στην Αθήνα η οικονομική κρίση στέρεψε τα μυαλά των αρμοδίων.

Ενας Ερντογάν μαινόμενος: Τερματίσαμε, δεν αρχίσαμε εμείς την κατάκτηση της Πόλης

Turkish President Recep Tayyip Erdogan (C) greets supporters during a rally marking the 563rd anniversary of the conquest of Istanbul by the Ottomans, in Istanbul, Turkey 29 May 2016. The capital of the Byzantine Empire, known then as Constantinople, fell to Ottoman Sultan Mehmed II on 29 May 1453. EPA, SEDAT SUNAΑπ’ όλα είχε το “μενού” που πρόσφερε ο Ταγίπ Ερντογάν στους φανατικούς ισλαμιστές της Τουρκίας στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης. Χθες, 29η Μαίου έστησε μία απίστευτα ανθελληνική φιέστα, η οποία περιείχε, δηλώσεις επεκτατισμού για μια …απέραντη Τουρκία, ενώ εμμέσως χαρακτήρισε κατακτητές τους Βυζαντινούς και απελευθερωτές τους Οθωμανούς.

Η επίσκεψη Πούτιν στο Άγιον Όρος και ο Ερντογκάν

Του Ιωάννη Μιχαλέτου 

Η επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαδίμιρου Πούτιν στην Αθήνα καταρχήν (27 Μαίου ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου) και την επομένη στο Άγιον Όρος, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Τούρκο-Ισλαμιστική φιέστα του Ταγίπ Ερντογκάν στις 29 Μάιου στη Κωνσταντινούπολη.

Πίσω από την επίσκεψη Πούτιν... Γιατί τώρα; Γιατί στο Άγιο Όρος; Ποιος ήταν ο "κρυφός" της σκοπός;

 Tου Μιχάλη Κόκκινου

Είναι μερικές φορές, εξαιρετικά εντυπωσιακό το πόσο αδιάφοροι μπορούμε να γίνουμε ως λαός στο οτιδήποτε συμβαίνει εκτός των διοικητικών ορίων της χώρας μας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην πιο θερμή γειτονιά του πλανήτη. Πόλεμοι και εξεγέρσεις γίνονται σταθερά τα τελευταία 30 χρόνια γύρω-γύρω από την Ελλάδα (Βαλκάνια, Μ.Ανατολή, Καύκασος) και τίποτα από όλα αυτά δεν μας προκαλεί την παραμικρή ανησυχία. Έχουμε διαμορφώσει τον δικό μας "μικρόκοσμο" και οτιδήποτε συμβαίνει ανά την υφήλιο, φιλτράρεται μέσα από αυτόν. Η παγκόσμια κρίση χρέους, η "Αραβική Άνοιξη", το ISIS, η προσφυγική κρίση και άλλα τόσα σημαντικά γεγονότα που μας επηρεάζουν περισσότερο από ότι νομίζουμε, έχουν σημασία μόνο στο βαθμό που μπορούν να αλλοιώσουν την καθημερινή μας ρουτίνα... (Βλ. πρόσφυγες). Σε αυτό το πλαίσιο και μόνο, έχει αξία να δούμε το μετά της επίσκεψης Πούτιν.

ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ

Το ύπουλο σχέδιο των Τούρκων στη Θράκη
Μανώλης Κοττάκης
Δεν είπα όλα όσα θα ήθελα να πω στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη Θράκη την Τετάρτη το βράδυ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ημουν συντονιστής της συζήτησης και με δεδομένη την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην εκδήλωση σε άλλα έπρεπε να έχω τον νου μου.

Φίσερ Γιόσκα: Eίναι νεκρή η Συμφωνία Σάικς - Πικό

O κ. Γιόσκα Φίσερ γράφει για τη «γραμμή στην άμμο» που τράβηξαν στη Μέση Ανατολή η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία εν μέσω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Eίναι νεκρή η Συμφωνία Σάικς - Πικό
«Η εποχή που ένας ευρωπαϊκός ηγεμόνας μπορούσε να διατηρήσει τον έλεγχο στη Μέση Ανατολή, με στρατιωτική ισχύ αν ήταν απαραίτητο, έχει παρέλθει» αναφέρει ο κ. Γιόσκα Φίσερ.
Στις 16 Μαΐου 1916, εν μέσω του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία υπέγραψαν μια μυστική συμφωνία στο Λονδίνο.

Ο διοικητής της ΕΑΒ έχει εισπράξει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ χάρη σε ανύπαρκτο τίτλο σπουδών!



Οι νόμοι σε αυτή τη "χώρα" ισχύουνε και εξαντλούνται μόνο σε πωλητές κουλουριών, καστανάδες και "απατεώνες" συνταξιούχους που πήρανε το ΕΚΑΣ...
Επικεφαλής των γενικών διευθυντών της ΈΑΒ, διετέλεσε μέλος θυγατρικών της αμυντικής βιομηχανίας από το 2005 μέχρι και σήμερα που έχει την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου και όλα αυτά με πλαστό πτυχίο πανεπιστημιακών σπουδών. Όπως δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, η υπόθεση του Αθανάσιου Χρονόπουλου αποκαλύφθηκε από έρευνα που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης μετά από καταγγελίες.

Σοκ και δέος στον ευρωπαϊκό Τύπο από την επίσκεψη Β.Πούτιν στην Ελλάδα: «Τον υποδέχθηκαν σαν σούπερσταρ»

«ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ανησυχία προκλήθηκε στους Γερμανούς καθώς «στην Ελλάδα και στο Άγιο Όρος ο Β.Πούτιν έτυχε υποδοχής σούπερσταρ» και οι μοναχοί του Αγίου Όρους, οι Φύλακες της Ορθοδοξίας τον θεωρούν «τον μοναδικό αληθινό ηγέτη στον κόσμο» γνωρίζοντας ότι εκφράζουν και την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ