}

05 Ιουνίου, 2016

Η Ελλάδα ενώπιον στη «φάση γεωπολιτικής δημιουργικής καταστροφής»

Του Δημήτρη Τσαϊλά*
Την τελευταία εικοσιπενταετία ο κόσμος έχει αλλάξει δραματικά, αφού το γεωπολιτικό πεδίο παρουσιάζει μια καινοφανή μεταβλητότητα, έτσι που η συνολική επανεκτίμηση είναι επιβεβλημένη. O κόσμος μας, έχει εισέλθει σε μια φάση που θα τολμούσα να την ονομάσω, “φάση της γεωπολιτικής δημιουργικής
καταστροφής”.  Υπ’ αυτό το πρίσμα οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου στη Βαρσοβία, όπου αναμένεται η συμμαχία να εγκαινιάσει την επόμενη φάση στην εξέλιξη της. Όπως διαφαίνεται θα αναγγελθεί μια ενισχυμένη παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης των δυνάμεων του, με σκοπό, να αποσταλεί ένα σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία.

Η γλώσσα των αρίστων διδάσκεται, δεν καταργείται!

Toυ Ανδρέα Ζαμπούκα

Τα «Ευαγγελικά» του 1901, ήταν η αιματηρή «εμφύλια» σύγκρουση αρχαϊστών και δημοτικιστών με αφορμή την μετάφραση του Ευαγγελίου. Για την διαμάχη της γλώσσας παραιτήθηκαν ένας αρχιεπίσκοπος (ο Αθηνών, Προκόπιος Β’ που ενθάρρυνε την μεταγλώττιση)  και  ολόκληρη η κυβέρνηση του Γ. Θεοτόκη!

Από τότε, ως σήμερα, παρέμεινε η «μεταφυσική» σχέση των πιστών με το Ευαγγέλιο, αφού ποτέ τους δεν κατάλαβαν  τι  λέει.

O ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ


Πλήξη και θλίψη προκαλούν τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα για τον επικείμενο ανασχηματισμό της πιο απογοητευτικής σύγχρονης Κυβέρνησης της Ελλάδας που την ξεπούλησε για 99 χρόνια χωρίς καμία ντροπή. Τι νόημα  μπορεί να έχει πια πέρα από μοίρασμα θεατρικών δημοκρατικών ρόλων ένα νέο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι εντολοδόχοι των δανειστών που παρακαλάνε για τη δόση τους για την καταβολή μισθών και συντάξεων σε μία χώρα που αρχίζει να λιμοκτονεί δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στον τόπο εκτός από φτώχεια, ανεργία και δυστυχία.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ