}

06 Ιουνίου, 2016

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Όταν ένα κράτος κατακτά με το στρατό ένα άλλο κράτος, αυτό που συμβαίνει αυτόματα, είναι η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας του ηττηθέντος κράτους. Τι σημαίνει αυτό; Ας το δούμε με απλά λόγια που πονάνε για να το καταλάβουμε.

Ερντογάν: H Γερμανία οφείλει να λογοδοτήσει πρώτη για το Ολοκαύτωμα

«Γερμανία στο ξαναλέω: Λογοδότησε πρώτα εσύ για το Ολοκαύτωμα, λογοδότησε εσύ πρώτα για την εξόντωση 100.000 ανθρώπων στη Ναμίμπια. Είσαι η τελευταία χώρα η οποία μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία για τη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων». Εξάλλου, η Τουρκία δεν έχει να κρύψει τίποτα στο θέμα αυτό. Τα τουρκικά αρχεία είναι στη διάθεση των επιστημόνων. Εάν βρείτε κάτι που να το επιβεβαιώνει τότε είμαστε πρόθυμοι να το εξετάσουμε. Η ιστορία μας δεν είναι η ιστορία μαζικών φόνων, η ιστορία μας είναι μια ιστορία ευσπλαχνίας. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ μας». σημείωσε μεταξύ άλλων σε ομιλία του ο προέδρος του Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan στην Κωνσταντινούπολη, η οποία αναπαράγεται σήμερα από όλο τον γερμανικό Τύπο.

Η μπάλα στην εξέδρα...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Όσοι  ''προσεκτικοί''  έχουν φαγωθεί να ψάχνουν στις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείαςνα βρουν αν το όν-υπουργός ''απαγόρευσε'' πράγματι στους γονείς να αποκαλούν τα παιδιά τους έτσι ή αλλιώς, απλώς πετούν την μπάλα στην εξέδρα.   Και βέβαια δεν το έκανε.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Ο Τσίπρας μπλεγμένος σε υπόθεση σκοτεινής συναλλαγής

Η κουβέντα μεταξύ των δύο γίνεται κατά τη διάρκεια του Ιουνίου του 2012, περίοδο κατά την οποία διεξήχθησαν εκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καθίσταται ισχυρός...

Ρεπορτάζ: Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Εμπρηστικό το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας, μεταξύ του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Τάσου Καραμήτσου και του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. 

ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΩΦ : ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!


Sergei Lavrov


Γι άλλη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρώφ, γνωστός για τα αισθήματα του έναντι της Τουρκίας, σοκάρει και εκνευρίζει τους Τούρκους με πρωτοφανείς δηλώσεις για το ίδιο το μέλλον της χώρας τους που τους προκαλούν μεγάλη ταραχή.

Το Σύνδρομο “Εμβέρ Χότζα”, ο “μαρτυριάρης” Κυρίτσης και τα έντονα σημάδια καθεστωτισμού

Του Γιώργου Πετράκη 

Ο Γιώργος Κυρίτσης είναι ένας καλός στρατιώτης, εξάλλου αυτό ηταν και το προσόν για να κάνεις καριέρα σε ένα κομματικό έντυπο.
Όλοι απορήσαμε με αυτό που του ξέφυγε του Γιώργου Κυρίτση. Κάτι άλλο εννοούσε ο άνθρωπος, δεν μπορεί να εκστόμισε αυτή που φαίνεται ως μεγαλειώδης μπαρούφα, ότι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση παίρνει τέτοια μέτρα που θα τα πληρώσουν υπό μορφή τιμωρίας όσοι δεν την ακολούθησαν πέρυσι στην επιλογή του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, και επέμειναν στο ΝΑΙ, στο οποίο το ίδιο το βράδυ του δημοψηφίσματος προσχώρησε με την μεγαλειώδη κολοτούμπα και ο Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ.

«Σύντροφοι το παιχνίδι ήταν στημένο και από πριν ξεπουλημένο» - Σοκάρει η παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ του υποψηφίου βουλευτή Ροδόπης


Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ, την ώρα που βλέπει ότι η κυβέρνηση ανεβάζει την θερμοκρασία στο βραστό νερό της κατσαρόλας που σιγοψήνει σαν βατράχια τους Ελληνες, αποφάσισε να αντιδράσει και αποχωρεί από το μαντρί χρησιμοποιώντας τους στίχους του άσματος «Ελλάς» που έγραψε ο συνθέτης Σταμάτης Μεσημέρης και τραγούδησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΔΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ; - του Σάββα Καλεντερίδη

Με αφορμή την αναγνώριση, από τη γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή, της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Είναι σαν αυτό που λέμε ότι «τέτοια γίνονται κάθε 100 χρόνια». Η γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή, που έχει 650 βουλευτές, ψήφισε σύσσωμη την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των λοιπών χριστιανικών λαών της Ανατολής από τους Τούρκους, αναγνωρίζοντας κατά κάποιον τρόπο τη συνενοχή της σε εκείνο το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το ψήφισμα εγκρίθηκε από το σύνολο των βουλευτών, ενώ η αρνητική ψήφος ήταν μόνο ΜΙΑ.

Η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας

Η αλαζονεία και το παραλήρημα μεγαλείου είναι το τελευταίο αφιόνι που καταναλώνει ευχαρίστως ο αρρωστημένος πνευματικός οργανισμός κάθε τυραννικού ηγέτη, όταν ξεκινάει το ξέφρενο ράλι της καθόδου του από την εξουσία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μια τέτοια περίπτωση.
Ξεκίνησε ως ταπεινός μικροπωλητής στους δρόμους της Ριζούντας, ύστερα έγινε ημιεπαγγελματίας ποδοσφαιριστής κι έπειτα δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ