}

08 Ιουνίου, 2016

Ρεσιτάλ του Βρετανού Nigel Farage στο Ευρωκοινοβούλιο σήμερα!...(VIDEO)

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


Καταπέλτης κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμονές του Βρετανικού Δημοψηφίσματος για παραμονή ή αποχώρηση από την Ε.Ε. ο γνωστός σε εμάς τους Έλληνες Βρετανός Ευρωβουλευτής κ Nigel Farage (UKIP).

Επιμένοντας στην άποψή του για ΕΞΟΔΟ της Βρετανίας από την Ε.Ε. ο γνωστός μας για τις φιλελληνικές του θέσεις Βρετανός Ευρωβουλευτής κ Nigel Farage σήμερα το πρωί εξαπέλυσε Δριμύ ΚΑΤΗΓΟΡΩ στο Ευρωκοινοβούλιο.

...Και στα υπόγεια ζάρια τους αιώνες παιχνίδι παίζουν οι αργυραμοιβοί...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Ο λαός δεν ορφανεύει ποτέ από ηγέτες.
Δεν ορφανεύει από επιστήμονες.
Ούτε καν από ήρωες. 
Ορφανεύει από ανθρώπους του πνεύματος, της τέχνης, του πολιτισμού.
Με αφορμή την προχθεσινή επέτειο του θανάτου της Μαλβίνας (μία ήταν η Μαλβίνα), αναρωτιέται κανείς για την τύχη τούτης της χώρας σε τούτα τα δίσεκτα χρόνια, αν δεν είχαμε κυριολεκτικά ορφανέψει από τους τεράστιους δημιουργούς της τέχνης και του πνεύματος, σ' αυτή την δύσκολη στιγμή.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα όλων των αγώνων του Euro 2016

Η διοργάνωση ξεκινά στις 10 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 10 Ιουλίου. Θα διεξαχθεί σε 10 γαλλικές πόλεις, ενώ στους «16» θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι 4 καλύτεροι τρίτοι Έναν μήνα θα διαρκέσει η διοργάνωση, με τους φίλους του ποδοσφαίρου να έχουν καθημερινά την ευκαιρία από την Παρασκευή να απολαμβάνουν τους αγώνες.

ΥΠΕΘΑ: Οι διαδικασίες για τη μονιμοποίηση των ΕΠΟΠ στις Ενοπλες Δυνάμεις – Τι ισχύει με τις εξετάσεις

Οι διαδικασίες για τις εξετάσεις μονιμοποίησης των ΕΠΟΠ Στρατού Ξηράς στις τάξης των Ένοπλων Δυνάμεων περιγράφονται αναλυτικά στην απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Εθνική Άμυνας.
 Στην απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας ορίζονται όλες οι διαδικασίες για την εξέταση των υποψηφίων προς μονιμοποίηση όπως οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων, ο τόπος διεξαγωγής, η ύλη των εξετάσεων και οι διαδικασίες διεξαγωγής.

Βίντεο: Άλμα με αλεξίπτωτο της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης στην άσκηση «Αργοναύτης»


 Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Πολεμική Αεροπορία φαίνονται κομάντος της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ κάνουν άλμα από μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130.

Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια.


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, χθες πραγματοποιήθηκαν συνολικά
23 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ενώ καταγράφτηκαν και άλλες έξι παραβιάσεις του FIR Aθηνών. 

Ποιοί μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη πριν τα 62. Πίνακες

Τη δυνατότητα πλήρους σύνταξης πριν τα 62 χρόνια έχουν περίπου 500.000 εργαζόμενους σε ιδιωτικό και  τομέα.
Συγκεκριμένα, περίπου μισό εκατομμύριο ασφαλισμένων από ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες μπορεί να αποχωρήσει νωρίτερα από το προβλεπόμενο που προστάζει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.

Ξεχάστε την επιστροφή φόρου. Θα συμψηφιστεί με τον ΕΝΦΙΑ

Μόνο στην οθόνη του υπολογιστή τους θα δουν περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι την επιστροφή από την εφορία αφού πριν πιστωθούν χρήματα στους λογαριασμούς , η εφορία θα φροντίσει να τα «συμψηφίσει» με τον  που θα έρθει φέτος από τον Αύγουστο.

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ - ΜΠΑΝΑΝΙΑ

'Οταν αποκτούν υπερβάλλουσα ισχύ άνθρωποι που είναι ανίκανοι να τη χειριστούν, η ζημιά είναι τριπλή: πρώτα και κύρια βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο με την απόπειρα χρήσης δυνάμεως που δεν μπορούν και δεν πρέπει να ασκούν οι αναρμόδιοι και ακατάλληλοι.
Δεύτερον, στερούν από τα πρόσωπα που θα έπρεπε να έχουν δύναμη την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να βοηθήσουν τους ανθρώπους γύρω τους.

More US Pushback Needed Against Russian Aggression

Pamela Dockins
STATE DEPARTMENT—
U.S. lawmakers have expressed concern that the Obama administration may not be engaged enough in countering what they view as Russia’s bad behavior in Ukraine and Georgia. 
“I worry that the message that [Russian President Vladimir] Putin must be taking from our response is that his limit-testing aggression and opportunism is the right approach,” said Democratic Senator Bob Menendez.

EU Unveils Plans to Curb Migration to Europe

FILE - Syrian refugee children pass time in a neighborhood of the city of Gaziantep, southeastern Turkey on May 16, 2016.
children pass time in a neighborhood of the city of Gaziantep,
southeastern Turkey on May 16, 2016.
The European Union unveiled plans Tuesday for sealing agreements with African and Middle East countries in another effort to curb migration to Europe.
The so-called “compacts” would consist of making EU development aid and trade ties with certain countries conditional on their cooperation to persuade refugees to stay close to home and to discourage people looking for jobs in Europe.

Ο Κοτζιάς έβαλε στη θέση τους με «διπλωματική ευγένεια» τους Αλβανούς

Ο Κοτζιάς έβαλε στη θέση τους με «διπλωματική ευγένεια» τους Αλβανούς

Τη βούληση της Ελλάδας «να μη μείνουν άλυτα παλιά προβλήματα που θα δημιουργούσαν δυσκολίες στον ευρωπαϊκό δρόμο της Αλβανίας» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Κοτζιάς σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο των Τιράνων. Τόνισε ακόμη ότι η χώρα μας θέλει «να λυθούν με συνεννόηση, διάλογο, ορθολογισμό και ωριμότητα όσο το δυνατό πιο άμεσα».

Ξεκίνησε το αντάρτικο στον Πόντο – Νεκροί 6 Τούρκοι αξιωματικοί

Ξεκίνησε το αντάρτικο στον Πόντο – Νεκροί 6 Τούρκοι αξιωματικοίΑντάρτικο χτύπημα στον Πόντο με νεκρούς Τούρκους αξιωματικούς. Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, το Ενωμένο Λαϊκό Επαναστατικό Κίνημα (HBDH) ανακοίνωσε ότι αντάρτες του χτύπησαν στις 5 Ιουνίου ένα λεωφορειάκι της τουρκικής χωροφυλακής μεταξύ Τραπεζούντας και Γκιμισχανά ή Κιουμουσχανά (Αργυρόπολις) του Πόντου.

Κοινωνικός Τουρισμός: Δεκαήμερες διακοπές στα νησιά μέσω ΟΑΕΔ

Η ∆ιοικήτρια του ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόµενους παρόχους τουριστικών καταλυµάτων των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάµου, Λέρου και Κω, που επιθυµούν να συµµετάσχουν στο πρόγραµµα «Επιδότηση ∆ιακοπών Εργαζοµένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών µε Επιταγή Κοινωνικού Τουρισµού έτους 2015-2016» που ήδη υλοποιείται βάσει της υπ΄ αριθµ. 6/2015 ∆ηµόσιας Πρόσκλησης, να υποβάλουν αιτήσεις συµµετοχής σε αυτό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» στην Ουάσιγκτον [φωτό, βίντεο]



Τα εγκαίνια της πολυαναμενόμενης έκθεσης «Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα στην Ουάσιγκτον. Περισσότερα από 500 άτομα προσήλθαν στο αίθριο του Μουσείου National Geographic στην πολυπληθέστερη συγκέντρωση και τη θερμότερη έναρξη περιοδικής έκθεσης στα τελευταία χρόνια λειτουργίας του μουσείου.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ