}

06 Ιουλίου, 2016

ΣΤΗ... ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Η ιστορία της Τουρκίας έχει αποδείξει ότι, για να κερδίσει το παιχνίδι στη σκακιέρα της διπλωματίας, δεν διστάζει να θυσιάσει μερικά πιόνια. Αυτό το γράφω με αφορμή την τραγωδία που συνέβη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, για την οποία κανείς έως τώρα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά και με γνώση τού ότι οι Τούρκοι σκηνοθετούσαν γεγονότα για να αποκτήσουν πλεονεκτήματα ή για να δικαιολογήσουν πράξεις τους.

Θετική εξέλιξη - Καταργείται η Frontex και ιδρύεται Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή

Υπό έγκριση η νέα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή - Κατάργηση της Frontex - Ψηφοφορία στην Ευρωβουλή σήμερα.

Σε σώμα συνοριοφυλάκων με εφεδρείες που θα διατίθενται από όλα τα κράτη-μέλη, κι όχι σε εθελοντική βάση, θα εξελιχθεί η «Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακής και Ακροφυλακή» (EBCG) -στην οποία ουσιαστικά μετατρέπεται η καταργούμενη Frontex.

Κομφούζιο με τα ειδικά μισθολόγια - Άλλα λέει ο Καμμένος άλλα ο Χουλιαράκης

 Κομφούζιο με τα ειδικά μισθολόγια - Άλλα λέει ο Καμμένος άλλα ο Χουλιαράκης
Μπερδεύουν περισσότερο την κατάσταση οι Πάνος Καμμένος και Γιώργος Χουλιαράκης με τους περίφημους κωδικούς – ισοδύναμα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, προκειμένου να μην εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2017 το διετές πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια. Ο κ. Καμμένος επιμένει ότι τους έχει αποστείλει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Aνασχηματισμος-σκουπα!!! Τσίπρας-Καμμένος στέλνουν σπίτια τους Τσακαλώτο-Κατρούγκαλο για να μελετήσουν το "Playboy"

Mεγάλες μπίζνες με Λιβανέζους (CCC), Ισραηλινούς και τον Ντόναλντ Τραμπ


Η Ελλάδα και ο Λίβανος, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, έχουν το προνόμιο να αποτελούν τους δύο πυλώνες της γέφυρας που ενώνει την Ανατολή και τη Δύση, διαφορετικούς αλλά αλληλοσυμπληρούμενους πολιτισμούς, στο εμπόριο και στις θαλάσσιες οδούς. Είχαν και έχουν όμως και το βάρος των συνεπειών της γεωστρατηγικής τους θέσης,

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!! : Οι “Ερντογολάγνοι” πανηγυρίζουν για την προσέγγιση με Ρωσία και Ισραήλ: Βιάζονται…

Turkish President Recep Tayyip Erdogan in Nairobi, Kenya. EPA, DAI KUROKAWA

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Όταν τον περασμένο Μάιο έδιωχνε με συνοπτικές αντιδημοκρατικές διαδικασίες τον εκλεγμένο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας είπε μία κουβέντα, αλλά λίγοι έδωσαν σημασία. Λίγο-πολύ τον κατηγόρησε ότι καθυστερούσε να προχωρήσει στην επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ και την Ρωσία.

Μόνο στις δικτατορίες γίνονται πράξεις εν αγνοία του λαού

Το Σχέδιο Β ή Σχέδιο Χ του Γ.Βαρουφάκη, ο οποίος προφανώς και δεν ενεργούσε εν αγνοία των Τσίπρα - Παππά, αλλά με την απόλυτη συναίνεσή τους .

Chilcot Report: Πώς ο Τόνι Μπλερ εξαπάτησε τους Βρετανούς και τους οδήγησε στην εισβολή στο Ιράκ το 2003 (βίντεο) - ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Μετά από επτά ολόκληρα χρόνια και κατόπιν απειλών από τις οικογένειες των Βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ βλέπει το φως της δημοσιότητας η περίφημη έκθεση της επιτροπής Σίλκοτ, από το όνομα του προέδρου της σερ Τζον Σίλκοτ, η οποία περιεχει 2,6 εκατομμυρία λέξεις και ερευνά το πως μπήκε η Βρετανία στον πόλεμο του Ιράκ κατόπιν απόφασης του Τόνι Μπλερ.

Αποτελεί η ελληνική τραγωδία τον προάγγελο της ΕΕ;


The Desert Sun

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας την είχε καταστήσει επίκεντρο του χλευασμού από τα περισσότερα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε μια αναθεώρηση  της οικονομικής τραγωδίας που έπληξε την Ελλάδα, η Αθήνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, αλλά οι περισσότεροι από τους αυστηρότερους Ευρωπαϊκούς επικριτές της τώρα αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις συρρίκνωσης των εθνικών προϋπολογισμών,

Ψήφος στα 17 –ουάου!

Ψήφος στα 17 –ουάου!Σύμφωνα με τους νόμους μας, ένας 17χρονος βρίσκεται στο «κατώφλι της ωριμότητας». Μιας ωριμότητας, βέβαια, που ουσιαστικά μπορεί να μην επέλθει ποτέ. Αλλά αυτό ας το αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη. Ο σκοπός του παρόντος άρθρου δεν είναι να πούμε τον πόνο μας γενικώς. Είναι να τον πούμε ειδικώς:

Μα ψήφος στα 17;
Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, δεν

Φτάσαμε στο «άει στα κομμάτια»

Βρίζουμε τους δανειστές και ταυτόχρονα τους παρακαλάμε για
ελεημοσύνη (έτσι μας παρουσιάζει μέρος του ξένου Τύπου – πηγή)
Έχουμε πια στιγματισθεί ως οι ζητιάνοι της Ευρώπης από τις ηγεσίες που επιλέγουμε, αφού επιμένουν στην πολιτική της υποτέλειας και των υποκλίσεων 

Κομφούκιος και Κομφούζιος


Ακόμα και οι πάπιες του Πεκίνου (οι μαγειρεμένες) θα μπορούσαν να κυβερνήσουν καλύτερα την Ελλάδα από τα κοκόρια της Αριστεράς .

Για να μη στενοχωρήσουμε κόσμο και μαζεύουμε αρνητικό κάρμα, δεν θα χαρακτηρίσουμε τους ανθρώπους που δεν έχουν πολλές παραστάσεις στη ζωή

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ