}

11 Αυγούστου, 2016

Spiegel: «H Eλλάδα μπορεί πλέον να διεκδικήσει νομικά τα 278.7 δισεκατομμύρια ευρώ που της χρωστάει η Γερμανία»

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Για πρώτη φορά ο γερμανικός Τύπος παραδέχεται ότι η Γερμανία χρωστάει 278.7 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα ως πολεμικές αποζημιώσεις από την περίοδο της Κατοχής και του Β'ΠΠ και ότι η Ελλάδα μπορεί να κινηθεί νομικά για να τα διεκδικήσει.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ Η ΜΟΣΧΑ

Τι σημαίνει η συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν 
stratfor-na-giati-i-epanaproseggisi-poutin-erntogan-den-tha-kratisei-poluΘα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Τουρκία του Ερντογάν, όταν ο Πούτιν αποφάσισε να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία, αρχίζοντας τους βομβαρδισμούς τη νύχτα της 30ής Σεπτεμβρίου 2015, ήταν που εξεμάνη και με μια μεγαλομανία άνευ προηγουμένου άρχισε τους λεονταρισμούς εναντίον της Ρωσίας, που κορυφώθηκαν με την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 στις 24 Νοεμβρίου, όταν οι Ρώσοι πιλότοι χτυπούσαν ανελέητα τους πράκτορες της Τουρκίας στο όρος Τουρκμέν της επαρχίας Λατάκειας.

Ουαί υμίν φαρισαίοι...


Σήμερα επέστρεψε στην Ελλάδα το χρυσό κορίτσι της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς του Ρίο, η Αννα Κορακάκη. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι όσοι την είχαν ξέχασει ήταν εκεί. Από τους εκπροσώπους της Πολιτείας και της ομοσπονδίας της μέχρι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δηλαδή όλοι αυτοί που μέχρι χθες στη συντριπτική πλειονότητά τους αγνοούσαν ακόμη και την

Turkish diplomats slam NATO for ‘trying to dictate terms’ of Ankara’s foreign policy


Turkish and NATO flags © Fatih Saribas / Reuters

Turkey’s ambassador to Russia has lashed out at NATO, saying the alliance has no right to dictate foreign policy to Ankara. Meanwhile, Turkey’s foreign minister reiterated that his country has options outside of NATO when it comes to defense cooperation.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ