}

27 Αυγούστου, 2016

Η Ψέριμος στο στόχαστρο της Τουρκίας, αναφέρει έκθεση της ΕΕ


limenikoi8Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές για την προστασία της Ψερίμου η οποία φαίνεται ότι έχει μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας που στέλνει μαζικά πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί.

Το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από δυο ημέρες στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου

Το Κυπριακό και το "Μεγάλο Σχέδιο"

Τίποτε, όπως φαίνεται, δεν είναι ικανό να αναχαιτίσει την ορμή όσων επιδιώκουν πάση θυσία λύση για το Κυπριακό, ει δυνατόν, εντός του 2016. Ούτε τα αποτελέσματα-«χαστούκι» για ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ στις βουλευτικές εκλογές, ούτε η «παγίδα» από ΟΗΕ και Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ούτε και η σαφέστατη πορεία της Τουρκίας, ιδιαίτερα μετά το πραξικόπημα, προς τον ισλαμικό ολοκληρωτισμό.

Η Τουρκία έπεσε στη συριακή παγίδα

Η Τουρκία έπεσε στη συριακή παγίδα
  • Η Άγκυρα πραγματοποιεί χερσαίες επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας, μπαίνοντας σε ένα παιχνίδι που δεν θα τελειώσει γρήγορα (φωτ.: alalam.ir/)
  • ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
Ένας από τους Κούρδους ηγέτες στη Συρία καλωσόρισε την Τουρκία στον συριακό βάλτο, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας για κατάληψη της πόλης Τζαραμπλούς (αρχαίος Ευρωπός) από τουρκικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ.

Οι κολεκτίβες του ΣΥΡΙΖΑ!



Αλλοτε η δήλωση αυτή θα ήταν σοκαριστική: «Η εποχή του "έχω το μαγαζί μου, εγώ είμαι το αφεντικό του εαυτού μου" έχει τελειώσει...» Κι όμως ακούστηκε κυνικά από μια κυρία, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα προανήγγειλε στη βάση αυτού του δόγματος και νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου η σχετική αποστροφή αποκτά ευρύτερο πολιτικό νόημα...

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ