}

21 Φεβρουαρίου, 2017

ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΟ: «Εντολή για πυρ» δόθηκε από το ΓΕΕΘΑ αν πατήσουν πόδι οι Τούρκοι στα Ίμια (βίντεο)

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Πρόκληση άνευ προηγουμένου από την Άγκυρα καθώς τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής πραγματοποίησε «έρευνα και περιπολία» στα δύο μέτρα από τις ακτές της νησίδας Ίμια και τράβηξε φωτογραφίες ενώ έχει δοθεί εντολή από το ΓΕΕΘΑ για χρήση πυρός σε περίπτωση που επιχειρούσαν οι Τούρκοι να πατήσουν στο ελληνικό έδαφος. 
Η Χουριέτ προπαγανδίζοντας τις τουρκικές προκλήσεις  ισχυρίζεται ότι «οι Έλληνες παρακολουθούσαν από ένα μίλι μακριά στη νήσο Καλόλιμνο»
  
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 12:05 όταν το τουρκικό σκάφος πλησίασε στα 2 μέτρα σε μια απο τις δύο νησίδες Ίμια. Στο βίντεο φαίνονται 5-6 αξιωματικοί πάνω στο κατάστρωμα του τουρκικού σκάφους το οποίο κατά τους Τούρκους πάντα παρέμεινε εκεί για 10 ολόκληρα λεπτά.
Εκείνη την στιγμή το σκάφος του Λιμενικού έσπευσε αμέσως για να διώξει το τουρκικό σκάφος με εντολή να κάνει χρήση πυρός εάν δει κάποιον Τούρκο αξιωατικό να επιχειρεί αποβίβαση στην στεριά της νησίδας.
Στο τουρκικό δημοσίευμα, αναφέρεται επίσης ότι ένα πλοίο μήκους 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας «Powership Μαύρη Θάλασσα», με την ονομασία «Yasinbey», πέρασε από την περιοχή των Ιμίων και προκάλεσε την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής. 
Εδω οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το σκάφος του Λιμενικού «αναγκάστηκε να επιστρέψει», όταν ξεκίνησε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής να κατευθύνεται προς το μέρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ