}

20 Φεβρουαρίου, 2017

EKTAKTO! Νεκρός ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ,Βιτάλι Τσούρκιν!

 του Ανδρέα Μουντζουρούλια
Ο Βιτάλι Τσούρκιν, αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), βρέθηκε νεκρός στην Νέα Υόρκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Η ανακοίνωση δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με στις συνθήκες θανάτου του Ρώσου αντιπροσώπου, ωστόσο έδωσε συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Τσούρκιν πέθανε μια ημέρα πριν τα 65α γενέθλιά του.
O αναπληρωτής πρεσβευτής των Ηνωμένων Εθνών της Ρωσίας Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ τόνισε από τη μεριά του ότι ο Ρώσος διπλωμάτης αρρώστησε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο «Columbia Presbyterian Hospital», όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, μετέδωσε το Associated Press.
Μια εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε πως ο Οργανισμός είναι «σοκαρισμένος» από τον ξαφνικό θάνατο του Τσούρκιν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στη Μόσχα.
Ο Τσούρκιν είχε γεννηθεί στη Μόσχα την 21η Φεβρουαρίου 1952. Ήταν πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ηνωμένα Έθνη από την 8η Απριλίου 2006.
Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Τσούρκιν απεβίωσε ενώ εργαζόταν.
Ο Βιτάλι Τσούρκιν εκπροσωπούσε τα ρωσικά συμφέροντα στα Ηνωμένα Έθνη από τον Μάιο του 2006 και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε σειρά διεθνών κρίσεων.
Από την Αραβική Άνοιξη (πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, βίαιη ανατροπή Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη) μέχρι τον πόλεμο της Συρίας και την ουκρανική κρίση, ο Ρώσος διπλωμάτης βρισκόταν στο επίκεντρο, καθώς εξέφραζε τις θέσεις του Κρεμλίνου και ασκούσε το δικαίωμα της αρνησικυρίας σε σχέδια ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας που έπλητταν τα συμφέροντα της Μόσχας.
Πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ως πρεσβευτής στον ΟΗΕ, ήταν επικεφαλής στη ρωσική πρεσβεία στο Βέλγιο και στον Καναδά, ενώ στις αρχές του ’90 είχε διατελέσει ειδικός αντιπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας σε συνομιλίες για την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ