}

12 Μαΐου, 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - Στρατεύματα του ΝΑΤΟ εισήλθαν στο βόρειο τμήμα της ΠΓΔΜ - Ο Ζάεφ έβαλε την χώρα ήδη στην Συμμαχία ειρωνευόμενος την Ελλάδα!


Γεγονότα μείζονος σημασίας πραγματοποιούνται από χθες το βράδυ στην  ΠΓΔΜ με την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην χώρα για να εδραιωθούν τα κεκτημένα της δύσης, αναφέρει σήμερα το πρωί ο σερβικός τύπος.

Σε εξέλιξη ευρίσκεται νατοϊκό σχέδιο «κατάληψης» του γειτονικού κράτους των Σκοπίων από το ΝΑΤΟ με στόχο την εκδίωξη των Ρώσων συμβούλων αλλά και για να εγκαθιδρύσουν κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής τον Ζ. Ζάεφ.



Πρόκειται για τον γνωστό συνασπισμό της σκοπιανής φιλοδυτικής αντιπολίτευσης και των εθνικιστών Αλβανών,  η εγκαθίδρυση του οποίου θα πυροδοτήσει εμφύλιο πόλεμο στην χώρα , δυναμιτίζοντας την κατάσταση και στα υπόλοιπα Βαλκάνια.      

Μεγάλη μηχανοκίνητη φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων  της KFOR από το Κοσσυφοπέδιο διέσχισε τα σύνορα και εισήλθε στην ΠΓΔΜ  στη συνοριακή διάβαση Μπλάτσε. Είναι γνωστό από πληροφορίες του σκοπιανού τύπου ότι μέσα σε αυτήν υπάρχει ιταλική μονάδα , ενώ οι υπόλοιποι είναι ίσως Βρετανοί .
Δεν είναι σαφές γιατί και από ποια βάση ξεκίνησαν για να «εισέλθουν» τα ξένα στρατεύματα  στο έδαφος της ΠΓΔΜ .
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αμφισβητούν το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά η αστυνομία απέστειλε επίσημο αίτημα για παροχή πληροφοριών.
Ενδιαφέρον είναι ότι η είσοδος των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ  συνέπεσε με τη δήλωση των ηγετών της Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχία της πΓΔΜ (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ ότι η χώρα είναι σχεδόν ήδη το  30ο  μέλος του ΝΑΤΟ, παρά το πρόβλημα της επίλυσης της διαφοράς με την Ελλάδα για το όνομα.

Ο Ζάεφ από την  Ποντγκόριτσα δήλωσε  ότι είναι  πολύ σημαντικό η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, λόγω της ισχυρής στρατιωτικής συμμαχίας, και ιδίως είπε διότι σε αυτήν ανήκουν όλα τα Βαλκάνια, κάτι που μεταφράζεται σε  σταθερότητα, ασφάλεια και  απαραβίαστο των συνόρων.
«Επιπλέον, το ΝΑΤΟ αποτελεί εγγύηση για την οικονομική ανάπτυξη και την  εισροή ξένων επενδύσεων. Η ΠΓΔΜ είναι  μέλος του ΝΑΤΟ, και το δικτατορικό καθεστώς του Νίκολα Γκρουέφσκι μαζί με τους χορηγούς του (Ρωσία), δεν θα τολμούσε να αψηφήσει την απόφαση αυτή με αναταραχή, όπως δυστυχώς είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το τελευταίο διάστημα» είπε ο Ζάεφ.
Μιλώντας για το πώς η ΠΓΔΜ θα  επιλύσει τη διαφωνία ονόματος με την Ελλάδα, η οποία έχει προβάλει βέτο για την ένταξη της χώρας  στο ΝΑΤΟ, ο  Ζάεφ είπε ότι πιστεύει μέσω διαλόγου  μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, ο οποίος θα τιμήσει την «μακεδονική ταυτότητα», την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια, θα δώσει την  λύση στην διένεξη που ταλανίζει τις δύο χώρες εδώ και δεκαετίες .
«Ελπίζω να  βοηθήσουν και οι πολίτες της ΠΓΔΜ, οι οποίοι, εάν κριθεί  απαραίτητο θα τους καλέσουμε σε δημοψήφισμα για να αποφασίσουν  για λογαριασμό του κράτους στο οποίο ζουν. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα ζητά την  αλλαγή του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ως προϋπόθεση για την είσοδο μας στο ΝΑΤΟ»,  δήλωσε ο Ζάεφ και πρόσθεσε:
« Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι αναμένουν από εμάς. Μας  συμπεριφέρονται σαν να είμαστε Αρειανοί! Είμαστε Μακεδόνες και δεν μπορούμε να είμαστε τίποτ ‘άλλο. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι την χώρα μας έχουν αναγνωρίσει 123 χώρες του κόσμου με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»,  είπε ο ίδιος.
Πήρε φόρα εφόσον του δόθηκε «αέρας» από το ΝΑΤΟ,  ο νέος «πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων της ΠΓΔΜ» Ζ.Ζάεφ, ξεχνώντας ότι η Ελλάδα και η ελληνική Μακεδονία στέκουν εκεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, όταν ακόμα οι πρόγονοι του ήταν πολύ μακριά στις στέπες της Ασίας .
Το ζήτημα όμως είναι ότι το ΝΑΤΟ κινείται δυναμικά «καταλαμβάνοντας» μια χώρα η οποία ευρίσκεται σε εθνικιστικό και εθνοτικό παροξυσμό με τα πνεύματα να είναι τεταμένα.
Οι ιθύνοντες όμως εντός Ελλάδος  τι προτίθενται να πράξουν επί των δηλώσεων Ζάεφ , ο οποίος «ακούγεται σίγουρος» για όλα  λες και είναι όλα συμφωνημένα ;
Ρωσία και ΗΠΑ είχαν χθες την πρώτη τους επαφή στην Ουάσιγκτον με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σ.Λαβρώφ να συναντά την αμερικανική ηγεσία προεξάρχοντος του προέδρου Τραμπ. Εκεί σίγουρα συζητήθηκε και το θέμα της ΠΓΔΜ , την εξέλιξη του οποίου θα παρακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΝΑΤΟ έχει εισέλθει εδώ και καιρό εντός της ΠΓΔΜ και ελέγχει πλέον τις καταιγιστικές εξελίξεις στην χώρα ενώ αναμένουμε την οργισμένη ρωσική αντίδραση και δράση στα Βαλκάνια από τους εκατοντάδες Ρώσους «συμβούλους» που δρουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης,  στο Κουμάνοβο όπου κατοικούν στην πλειοψηφία τους Αλβανοί υπάρχει ολόκληρη υπόγεια «πόλη» και εγκαταστάσεις από την εποχή του Τίτο, οι οποίες εδώ και μερικούς μήνες είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των  ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Από εκεί από αυτό το αρχηγείο δίνονται όλες οι εντολές για τα τεκταινόμενα στην ΠΓΔΜ η οποία οδηγείται σε διάλυση και «κοσοβοποίηση» ελέω των αγωγών,  όπως του αγωγού «Turk Stream» ο οποίος για την δύση δεν πρόκειται να γίνει ποτέ με σκοπό να τροφοδοτήσει την Ευρώπη ρωσικό φυσικό αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ