}

16 Μαΐου, 2017

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Το κείμενο σχόλιο ενός πρώην Αρχηγού - Από Π. Καρβουνόπουλος

Αποτέλεσμα εικόνας για αξιωματικοίΤο κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από πρώην Αρχηγό. Δεν έχει σημασία από ποιον. Το έγραψε ως σχόλιο για το μισθολόγιο. Αφού πρώτα το μελέτησε. Μας το ΄στειλε με την εξής επισήμανση: 
“Στέλνω μία από τις αρχές ηγεσίας που μαθαίνουν Αμερικανοί, Αγγλοι, Ολλανδοί, Γερμανοί, πιθανόν και άλλοι όπως Γκάνα κ.λ.π. και έχουν εφαρμογή στις δύσκολες στιγμές”.

Το κείμενο:
Γνωρίστε τους υφισταμένους σας και να προσπαθείτε για την ευημερία τους.
• Βάλτε την πρόνοια των γυναικών και των ανδρών, για τους οποίους είστε υπεύθυνοι, πριν από τη δική σας κοινωνική πρόνοια.
• Γνωρίστε τα μέλη της ομάδας σας και αφήστε τους να σας γνωρίσουν και αυτοί, έτσι ώστε κάθε ένας από αυτούς μπορεί να σας γνωρίζει και να αισθάνονται ότι τους ξέρετε. Να είστε προσιτός/η.
• Δείξτε τους να καταλάβουν ότι είστε αποφασισμένος να τους προετοιμάσετε πλήρως για την επίτευξη όλων των αποστολών.
• Να ανησυχείτε με τις συνθήκες διαβίωσης των μελών της μονάδας σας.
• Να γνωρίζετε τη ψυχική κατάσταση της μονάδας σας. Να έρχεστε σε επαφή με τις σκέψεις τους.
• Εξασφαλίστε τη δίκαιη και ίση κατανομή των ανταμοιβών.
• Να παρέχετε επαρκή χρόνο για ψυχαγωγία και επιμένετε στη συμμετοχή της.
Αυτό όμως που θα καταστήσει τον ηγέτη ικανό να αντιμετωπίσει το προσωπικό και τα προβλήματά του με ευχέρεια είναι η γνώση του προσωπικού με το οποίο έρχεται ή θα συνεργαστεί για την υλοποίηση του έργου του. Οι ηγέτες των μικρών κλιμακίων διοικήσεως μέχρι το επίπεδο της μονάδας, που ασκούν άμεση διοίκηση, οφείλουν να γνωρίζουν πολύκαλά το προσωπικό τους.
Η φροντίδα όμως και η μέριμνα του ηγέτη για τις ανάγκες των υφισταμένων του είναι σημαντικό στοιχείο σεβασμού και αναγνώρισής του απ’ αυτούς. Η θετική απάντηση στο ερώτημα: «Φροντίζει για μας, όσο φροντίζει για τον εαυτό του», είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη όχι μόνο αισθημάτων σεβασμού και αγάπης προς το πρόσωπό του αλλά και αυτοδιάθεσης σε ό,τι αυτός τους διατάξει για την εκτέλεση του κοινού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ