}

17 Μαΐου, 2017

Αποστολή εξετελέσθη: Eπί δύο ώρες οι γαμπροί των Ν.Τραμπ-Ρ.Τ.Ερντογάν μοίραζαν το Αιγαίο και τα ενεργειακά αποθέματα της Α.Μεσογείου!


Ο γαμπρός του Ερντογάν και νυν υπουργός ενέργειας  Berat Albayrak απέναντι από τον γαμπρό του Τραμπ Jared Kushner (γνωστό εκπρόσωπο τεραστίων διαστάσεων funds) μιλούσαν για δύο ώρες στο δείπνο του Αμερικανού προέδρου…για μεγάλα σχέδια που αφορούν και την περιοχή του Αιγαίου .   
Σύμφωνα με τον βρετανικό και τουρκικό τύπο στο τραπέζι του δείπνου που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ στον ομόλογο του Ρ.Ερντογάν υπήρχε ένα τετ τα τετ  με πολύ μεγάλη σημειολογική σημασία από τους δύο πανίσχυρους «γαμπρούς».
Μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναθέσει στον γαμπρό του, σύζυγο της κόρης του Ιβάνκα, Τζάρεντ Κάσνερ, την θέση του ανώτατου προεδρικού συμβούλου του, ο «γαμπρός» του είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος να χαράσσει την πολιτική ( όλων των ειδών συμπεριλαμβανομένων και των ενεργειακών)  στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.
Ο Jared Kushner προέρχεται από μια εβραϊκή βαθύπλουτη οικογένεια της Νέας Υόρκης. Μεσίτης ακινήτων, επέκτεινε τις επιχειρήσεις του αγοράζοντας το «New York Observer» το 2006, ακολουθώντας τις συμβουλές του φίλου του εκδότη Ρούπερτ Μέρντοχ.
Ο Jared Kushner είχε πάντα μια πολύ διακριτική παρουσία στο πλευρό της συζύγου του Ιβάνκα Τραμπ, σε όλη την προεκλογική εκστρατεία του πεθερού του.
Ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ έχει ισχυρούς επιχειρηματικούς δεσμούς με την Goldman Sachs και τους δισεκατομμυριούχους μεγαλοεπενδυτές Τζορτζ Σόρος και Πίτερ Τιλ και αποτελεί έναν ισχυρότατο παράγοντα εντός της νέας τάξης  πραγμάτων στο Λευκό Οίκο.
Οι Τούρκοι λοιπόν περιχαρείς αναφέρουν ότι στο δείπνο που παρέθεσε  Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, και του Ερντογάν, υπήρξε μια εντυπωσιακή λεπτομέρεια στην συνάντηση των δύο γαμπρών…
Η συνάντηση στο δείπνο, ο οποίος διήρκεσε περίπου 2 ώρες, υπήρχε συζήτηση μεταξύ του γαμπρού του Ερντογάν και υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Berat Albayrak με τον γαμπρό του  Τραμπ Jared Kushner, η οποία παρήγαγε σίγουρα αποτελέσματα για διάφορα θέματα που αφορούν την ΝΑ Μεσόγειο.
Επίσης και οι δύο έδειξαν οικειότητα και υψηλό  χιούμορ στο δείπνο, αποδεικνύοντας τις καλές σχέσεις μεταξύ τους .
Ο αρχισυντάκτης των ειδήσεων της βρετανικής εφημερίδας The Financial Times, Gideon Rachman, επισήμανε μετά από τη συνάντηση «γαμπρών»,  επισείοντας την προσοχή στη λεπτομέρεια, ότι αυτή θα κρίνει πολλά στην Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Μέση Ανατολή.
Ωστόσο ο Βρετανός έμπειρος δημοσιογράφος διαπίστωσε και κάτι άλλο κοινό ανάμεσα σε Τραμπ και Ερντογάν.
«Και οι δύο υποσχέθηκαν να κάνουν την χώρα τους μεγάλη και πάλι δύναμη . Και οι δύο μετέτρεψαν την διαχείριση της χώρας σε «οικογενειακή επιχείρηση», με τους Berat Albayrak  και Jared Kushner να αποτελούν πολύτιμα στελέχη και στις δύο κυβερνήσεις ακόμα και από σημαντικούς υπουργούς», τόνισε ο ίδιος .
Οι δύο «γαμπροί» σίγουρα συζήτησαν το μέλλον της περιοχής του Αιγαίου που μας αφορά, και τα ενεργειακά σχέδια που πρόκειται να υλοποιηθούν μιας και οι δύο κατέχουν σημαντικές πληροφορίες για τις προθέσεις Τραμπ και Ερντογάν.
Από ότι διαφαίνεται η περιοχή μας δεν έχει επιλεχθεί τυχαία  από τις ΗΠΑ , την Ρωσία και την Τουρκία, διότι όλες οι έρευνες υδρογονανθράκων σε Κύπρο , Ισραήλ, Αίγυπτο, και Ελλάδα αναφέρουν τεράστια κοιτάσματα τα οποία είναι ικανά να τροφοδοτήσουν ολόκληρο τον πλανήτη.
Η πρόσβαση σε αυτά κοιτάσματα χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία , Κίνα και μικρότερων περιφερειακών δυνάμεων όπως η Τουρκία , θα αποτελέσουν το κύριο διακύβευμα το επόμενο διάστημα.  
Σύμφωνα με Έλληνες επιστήμονες  «περπατάμε και κολυμπάμε πάνω από τη σωτηρία μας. Ένας απίστευτος θησαυρός κρύβεται στα έγκατα της ελληνικής γης, και αφορούν τους υδρογονάνθρακες, δηλαδή το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο με την άντληση των οποίων όχι μόνο  θα ξεχρεώναμε, αλλά θα αναβαθμίζαμε την οικονομία της Ελλάδος ….πολλές φορές.
 Τα ¨κοράκια» και οι «γύπες» μαζεύτηκαν ήδη στην περιοχή μας και εποφθαλμιούν να αρπάξουν τον πραγματικά τεράστιο ελληνικό πλούτο  με κόλπα , με χρεωκοπία, ακόμη και μικρής έκτασης πόλεμο.
Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι  θα δημιουργηθούν 100 χιλιάδες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή και 200 χιλιάδες στο δευτερογενή τομέα της οικονομίας, από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα  .
Η  ποσοτική εκτίμηση των κοιτασμάτων, σύμφωνα με έρευνες από ξένες εταιρείες, μόνο στην Κρήτη  είναι πιθανό να ανέρχονται σε  3,5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Ο Έλληνας εμπειρογνώμονας, Ηλίας Κονοφάγος, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων της Ελληνικά Πετρέλαια εισηγείται άμεσες ενέργειες μεταξύ των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας για την κατάρτιση γεωπολιτικού, οικονομικού και τεχνικού σχεδιασμού σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε ολόκληρη την περιοχή.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου σημειώνει ότι η μείζων περιοχή μεταξύ Κρήτης-Κύπρου και Αιγύπτου, μπορεί να περιέχει αποθέματα,  15 τρισ. m3 φυσικού αερίου΄, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου αυτάρκεια για  30 χρόνια όλων των αναγκών της ΕΕ .
Μόνο που όλος αυτός ο «θησαυρός» δεν τους ανήκει ούτε τώρα ούτε ποτέ και σύμφωνα με «άνωθεν πληροφορίες» δεν πρόκειται να προλάβουν να τον κάνουν δικό τους σε καμία περίπτωση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ