}

07 Αυγούστου, 2017

Koυρελόχαρτο το θερινό μορατόριουμ: Κατά κύματα απογείωνε μαχητικά το ΑΤΑ – Στο Φαρμακονήσι ο Α/ΓΕΣ, σε Καστελόριζο ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ (βίντεο)


«Κουρελόχαρτο» κατάντησαν οι Τούρκοι το θερινό άτυπο μορατόριουμ με τη προκλητικότητα των να συνεχίζεται αμείωτη και στον αέρα. Μια από τις πιο δύσκολες ημέρες έζησαν οι επιτελείς του ΑΤΑ και οι ετοιμότητες της Πολεμικής μας Αεροπορίας την Παρασκευή την ώρα που τα μαχητικά μας απογειωνόταν κατά κύματα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, την Παρασκευή εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως 14 τουρκικά F-16 – 5 ζεύγη και μία τετράδα-, και 2 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Έξι τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα
Καταγράφηκαν 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 32 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους. Οι 27 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σημειώθηκαν από τα δυο CN-235.
Η Πολεμική Αεροπορία εν μέσω θέρους με την Ελλάδα να καίγεται άκρη την άκρη βρέθηκε να δέχεται εισβολή από τουλάχιστον τριών σημείων στο FIR Αθηνών!
Το ΑΤΑ απογείωσε κατά κύματα συνολικά 12 μαχητικά όλα οπλισμένα από 4 πολεμικά αεροδρόμια.
Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει ο veteranos.gr:
-Απογείωσε 6 Μαχητικά F-16 απο την νήσο Λήμνο σε τρεις περιπτώσεις !
-Απογείωσε Μιράζ 2000-5 απο την νήσο Σκύρο !
-Απογείωσε F-16 απο την 111ΠΜ στην Αγχίαλο και την 115 ΠΜ στη Σούδα
Οι τέσσερις εμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ των Τούρκικων που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή είναι χαρακτηριστικές την ώρα που οι Τούρκοι προσπαθούσαν να σπάσουν το φράγμα που σήκωσαν τα Ελληνικά Μαχητικά ακόμη και τις βραδυνές ώρες !
Τα ελληνικά επιτελεία ανησυχούν παρά το γεγονός πως είμαστε στον Αύγουστο όπου θεωρητικά η Άγκυρα θα έπρεπε να σέβεται το θερινό άτυπο μορατόριουμ. Χτες όπως αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, περίεργο και προκλητικό δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδας αναφέρει ότι η Τουρκία και Ελλάδα ευρίσκονται κοντά σε μια….. πιθανή στρατιωτική σύρραξη στο Αιγαίο , διότι η χώρα μας κατασκευάζει στρατιωτικές υποδομές σε τρία νησιά που «θεωρούνται» τουρκικά.
Κατηγορούν την χώρα μας ότι δημιουργεί 10 νέες στρατιωτικές βάσεις (!) στα νησιά Κίναρο-Λεβίθα Μαύρα , τα οποία αναφέρουν με τα τουρκικά ονόματα (Ardıççık, Koçbab). Ενώ επίσης τονίζουν ότι και Τούρκοι στρατιώτες με βαρύ οπλισμό μετακινούνται στην περιοχή Μούγλα στην Τουρκία, που προφανώς ..εποπτεύει τα νησιά αυτά .
Ετσι, ο αρχηγός ΓΕΣ ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την περιοδεία του με τις επισκέψεις του στο ΕΦ Καλολίμνου και τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς στην Κω. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Σύμπλεγμα Μεγίστης, στην Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ».
Επισκέφθηκε τα φυλάκια Ρω και Στρογγύλης ενώ ελέγχθηκε η ετοιμότητα και διαπιστώθηκε το εξαίρετο ηθικό και το επιθετικό πνεύμα του προσωπικού, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ.
Από Παρασκευή 04 έως την Κυριακή 06 Αυγούστου 2017 το πρωί, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ». Συγκεκριμένα επισκέφθηκε την ΠΑΤΜΟ, τους ΛΕΙΨΟΥΣ, το ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ, την ΚΑΛΟΛΙΜΝΟ και την ΚΩ, ως ακολούθως:
– Την Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017, την έδρα του Τάγματος Εθνοφυλακής ΠΑΤΜΟΥ (ΤΕΘ ΠΑΤΜΟΥ), όπου και διανυκτέρευσε.
– Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017
•Τον 2ο Λόχο Εθνοφυλακής του ΤΕΘ ΠΑΤΜΟΥ (2 ΛΕΘ/ΤΕΘ ΠΑΤΜΟΥ), στους ΛΕΙΨΟΥΣ.
•Το ΕΦ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΟΥ, όπου και διανυκτέρευσε.
-Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017
•Το ΕΦ ΚΑΛΟΛΙΜΝΟΥ.
•Την ΛΑΦ ΚΩ, όπου και συναντήθηκε με στελέχη, τα σπίτια των οποίων αντιμετώπισαν προβλήματα από τον πρόσφατο σεισμό.
Διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σχηματισμού, το εξαίρετο ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού. Επιπλέον, διαπιστώθηκε η άμεση αντίδραση της ΑΣΔΕΝ και της 80 ΑΔΤΕ, στην εξάλειψη των στεγαστικών προβλημάτων του προσωπικού, που δημιουργήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό.
Τέλος, το διήμερο 1 και 2 Αυγούστου 2017, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Σύμπλεγμα ΜΕΓΙΣΤΗΣ, στην Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ».
Επισκέφθηκε τα ΕΦ ΡΩ και ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ, ενώ ελέγχθηκε η ετοιμότητα της ΔΑΝ ΜΕΓΙΣΤΗΣ.
Διαπιστώθηκε το εξαίρετο ηθικό και το επιθετικό πνεύμα του προσωπικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ